Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 13-05-2001 Persbericht district Aa & Dommel

ONGEVALLEN LETSEL

Zaterdagmiddag zijn op de Molendijk-Noord in Schijndel twe auto`s op elkaar gebotst. Een 20-jarige Schijndelaar zag bij het linksaf slaan een naderende auto, bestuurd door een 54-jarige Schijndelse, over het hoofd. Beiden werden, met 49-jarige passagiere van de Schijndelse, met nek- en borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. Na consultatie daar kon men weer naar huis. Aan het Laar in Berlicum botste zaterdagmiddag een motorrijder tegen een auto. De bestuurder van de auto, een 19-jarige Berlicummer, verzuimde op een kruising voorrang te verlenen. De motorrijder, een 27-jarige man uit Heeswijk-Dinther, werd samen met zijn passagier voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

GESTOLEN CREDITCARD

Zaterdagavond zijn een 30-jarige man uit Sliedrecht en een 26-jarige vrouw uit Lieshout in een tankstation aan de A2 bij Liempde betrapt op het gebruik van een gestolen creditcard. Toen de politie ter plaatse kwam, reden de verdachten net weg. Iets later meldde men zich op het bureau in Boxtel. Men overhandigde vrijwillig de gestolen creditcard. Het duo is ingesloten.

POGING INBRAAK

Vanochtend vroeg is gepoogd de ramen van een juwelier aan de Markt in Schijndel te vernielen. Het lukte niet om de zaak binnen te komen. Mensen die iets gezien hebben rond 5.30 uur, kunnen bellen met de politie: 0900-8844.

DIEFSTAL UIT WONING

Een insluiper heeft zaterdagavond uit een huis aan de Capucijnenstraat in Biezenmortel twee portemonnees met wat kleingeld weggenomen.

BRANDSTICHTING

Vannacht is aan de Van Hornstraat in Boxtel een auto in brand gestoken. Toen de brandweer terplaatse kwam, stond de achterzijde in brand. Waarschijnlijk is de brand aangestoken.

WINKELDIEF

In een supermarkt aan de Marktveldpassage in Vught is zaterdagmiddag een 49-jarige Vughtse betrapt op het stelen van goederen. Ze is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De vrouw had al vaker winkeldiefstallen gepleegd.

VERNIELINGEN IN ZWEMBAD

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er vernielingen gepleegd in het zwembad aan de Esscheweg in Sint Michielsgestel. Uit de hal werden 2 spiegels gehaald en in het zwembad gegooid. Dat overkwam ook een volle vuilcontainer. Van een speeltoestel werd de houten looptunnel vernield.

BELEDIGING

De politie heeft vrijdagnamiddag een zeer recalcitrante 18-jarige Sint Oedenrodenaar aangehouden. De jongen was, ladderzat, op de Rooiseweg in Schijndel, met zijn fiets gevallen. Zijn maten wisten geen raad met hem. Toen de politie ter plaatse kwam, zat zijn gezicht onder het bloed, maar hij was toch nog in staat om de politiemensen uit te schelden. Ook wilde hij verder fietsen, maar dit vonden de politiemensen onverantwoord. Hij bleef maar schelden, hierop werd hij aangehouden en in de politieauto gezet. In de auto bleef hij ook aan de gang. Op het politiebureau in Den Bosch werd hij ter ontnuchtering ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

GROTE VERKEERSCONTROLE

Vrijdagavond hield de politie, samen met de Belastingdienst, een grote verkeerscontrole op de N65 bij Vught. Er werden twee Bosschenaren op een gestolen bromfiets aangehouden, beiden zijn ingesloten. Een 28-jarige Vughtenaar reed met zijn auto 55 km te hard, hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingenomen. Verder reden er twee mensen zonder rijbewijs, 14 mensen konden geen rijbewijs tonen, 9 automobilisten voerden mistlampen, 6 auto`s hadden geen geldige verzekering, 6 mensen droegen geen gordel, 4 auto`s hadden geen geldige APK en 6 mensen reden te hard. Niemand bleek te veel gedronken te hebben. De belastingdienst deelde een naheffing uit aan niet-geregistreerde LPG-rijder, alsmede een naheffing voor onjuist gebruik grijs-geel kenteken.