Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-05-2001 Persbericht district Den Bosch

MATRAS IN BRAND

In een flatwoning raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een matras in brand, nadat de bewoner in slaap was gevallen en een kaars had laten branden. De brandweer kwam ter plaatse. De 50-jarige bewoner stond al op de galerij, hij had enkele brandwonden aan zijn handen. De man had geprobeerd de brand zelf te blussen, vandaar. Door de hevige rookontwikkeling had hij ook flink wat rook binnen gekregen. De onderbuurvrouw had nogal wat waterschade in haar flat.

GESTOORDE MAN

De politie heeft zaterdagochtend op de Markt een 31-jarige gestoorde man aangehouden. De man viel diverse vrouwen en bejaarden lastig. De man, die een oranje bouwhelm droeg, pakte ook een kind in een kinderwagen vast. De ter plaatse gekomen politie wachtte de man op. Hij was inmiddels een winkel binnengegaan. Eenmaal weer buiten is de man staande gehouden. Hij had het schuim op de mond en leek compleet van de wereld. Als enige legitimatie had hij een groot aantal bekeuringen bij zich. Toen hem werd gevraagd om mee te gaan naar het bureau, werd de man bijzonder agressief. Hij spuugde en sloeg naar de politiemensen. Daarop duwden de politiemensen hem tegen de muur en werd afgeboeid. Op het bureau is de man ingesloten.

WINKELDIEFSTAL

Zaterdagmiddag is een verkoopster in een winkel aan de Arena door een winkeldievegge geslagen. De verkoopster verdacht de vrouw van een diefstal, en sprak haar daar in de deur netjes op aan. Hierop werd ze gekrabt en geslagen. De verkoopster scheurde daarop de plastic tas van de vrouw open, en daar kwam een gestolen kledingstuk uitvallen. De verkoopster liep weer naar binnen met de spullen, echter de vrouw pakte haar weer vast en gooide haar over de grond. Hierop sloeg de verkoopster hard terug. De vrouw verdween daarop. De verkoopster moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

ONGEVAL LETSEL

Op de A2 bij Den Bosch is zaterdagavond een 40-jarige motorrijder uit Ubbergen onderuit gegaan toen zijn achterband klapte. De man en zijn 34-jarige duopassagiere uit Utrecht kwamen ten val. Ze moesten zich met licht letsel in het ziekenhuis laten behandelen.

HENNEPKWEKERIJ

In een schuur aan de Kavreinsestraat in Vlijmen is zaterdagavond een hennepkwekerij ontdekt. In de schuur stonden ruim 150 planten. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd, alsmede de bijbehorende materialen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

RECALCITRANTE FEESTVIERDERS

Vannacht heeft de politie op de Parade assistentie in moeten roepen vanwege de problematische aanhouding van een wildplasser. De wildplasser, een 30 jarige man uit Groesbeek, gaf echter een valse naam op. Hiervoor werd hij aangehouden. Echter, zijn maten, ook uit Groesbeek die in de stad een vrijgezellenavond vierden, bemoeiden zich met de aanhouding. De wildplasser werd in de politieauto geplaatst, maar dit probeerden zijn maten te verhinderen. Een van de agenten moest zijn wapenstok gebruiken. Een 29-jarige man kwam hierbij met zijn vingers tussen de deur. De man bleef echter vervelen bij de auto, werd gevorderd zich te verwijderen, toen hij daar geen gehoor aangaf, kreeg hij pepperspray in het gezicht gespoten. Daarop werd hij in de groep opgenomen, maar even later meldde hij zich bij de politieauto om zijn gezicht te laten behandelen. Hij kon toen ook worden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Verder is op de Parade ook een 30-jarige Groesbekenaar aangehouden omdat hij een politieman stompte. De wildplasser zelf was te dronken om hem te verhoren, ter ontnuchtering werd hij ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Op de N267 tussen Drunen en Heusden zijn zaterdagmiddag 32 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km/u, terwijl 80 is toegestaan. De automobilist die 62 km te hard reed, werd staande gehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. OoK waren er 3 bekeuringen voor het overschrijden van de doorgestrokken streep.

INBRAAK BEDRIJF

In een bowlingbaan aan de Marathonloop is vannacht ingebroken. Er werden 1000 taxibonnen a f1,- per stuk gestolen. In een bedrijfspand aan de Ketelaarskampweg is vannacht een PC en een fax gestolen, nadat men een raam had ingeslagen.

AUTO GESTOLEN

Aan de Burg. Burgerslaan in Rosmalen is vrijdag een rode Mazda 323F met het kenteken BS-07-TB gestolen. Aan de Hambakendreef is zaterdagavond een rode VW Golf met het kenteken JR-TX-28 gestolen. Zaterdagmiddag is aan de Abdijenlaan een enkele weken in Gelderland gestolen bedrijfsauto aangetroffen.