Persbericht
Serie: WK
Ronden: 5/14
Datum: 13 mei 2001
Land: Duitsland
Plaats: Teutschenthal
Weer: zonnig, 24°c

Breugelmans blijft punten pakken voor WK!

Mill - Het constante rijden heeft Sven Breugelmans ook tijdens de Duitse Grand Prix punten opgeleverd. Op het circuit van Teutschenthal pakte de crosser uit Rijkevorsel met een elfde plaats veel kostbare punten. Jurgen Wybo wist zich helaas niet te kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. De Brit James Dobb won voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Zaterdag:
In de tweede groep plaatste Sven zich heel makkelijk voor de wedstrijd. De YAMAHA rijder werd vijfde en was dan ook tevreden na de eerste dag "Eigenlijk heb ik niks speciaals te vertellen. Ik ben tevreden, het circuit is behoorlijk lastig door de diepe sporen maar dat is voor iedereen." blikt de Belg kort terug. Teamgenoot Jurgen kwam in de eerste kwalificatie heat niet verder dan een negentiende plaats terwijl de beste twaalf rijders door gaan naar de wedstrijd op zondag. In de laatste kans, tegenwoordig een tijdtraining, klokte Jurgen een achttiende tijd waardoor hij werd uitgeschakeld voor de wedstrijd.

Zondag:
De eerste meters verliepen probleemloos maar voor de eerste bocht werd Sven een beetje opgesloten waardoor hij enkele plaatsen verloor. Na het bekende ellebogen werk in de eerste bocht stootte de Belg door naar een mooie tiende plaats die hij dan ook zonder problemen de eerste ronden vast wist te houden. De rijder onderbegeleiding van John van den Berk wilde meer en reed zich naar een zevende plaats. De rijders Sword, Dorsch en Belometti waren het helemaal niet eens en ging een flinke strijd aan. Sven reed echter achter deze rijders maar kon niet voorbij komen aan de strijdende trio. De gevechten kostten echter veel tijd waardoor Chiodi uit het achterveld op kwam zetten en de aansluiting vond. In de strijd met deze voormalig wereld kampioen ging 'De Breugel' echter even in de fout en kwam hij tenval. Op een elfde plaats vervolgde hij de wedstrijd die hij ook op die plaats afsloot. "Over het punten scoren ben ik natuurlijk tevreden, het regelmatig scoren is erg belangrijk in dit zo bijzonder sterke kampioenschap. Hij rijden ging ook lekker maar ik had meer punten moeten pakken. Een achtste plaats was zeker verdiend geweest, maar dan maak je een stomme fout en val je heel stom terug buiten de top 10." weet Sven nadat hij voor de vijfde keer dit seizoen punten heeft weten te pakken uit evenveel wedstrijden.

Volgende race:
De volgende wedstrijd om het wereld kampioenschap is over twee weken. Dan worden de punten verdeeld op het bekende Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps. Hopelijk kan Sven ook dan punten blijven scoren.

Uitslag 125cc Grand Prix of Mittel Deutschland:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 39.48,458
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 39.54,782
3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 40.00,494
4 Alex Belometti Italie YAMAHA Skittels YAMAHA Team 40.05,200
5 Christian Stevannini Italie Husqvarna Husqvarna Maddii Racing 40.10,567
11 Sven Breugelmans Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 40.23,972

Tussenstand 125cc na 5 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 120
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 65

3 Steve Ramon Belgie Kawasaki Kawasaki Racing Team 56
6 Sven Breugelmans Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 41
- Remy van Rees Nederland YAMAHA JB MX Racing Team 0
- Jurgen Wybo Belgie YAMAHA JB MX Racing Team 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo of Sven Breugelmans made by Steven van Kempen is copyright free!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
THE NETHERLANDS
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
G: +31 (0)6 - 19162608

Web: www.kemcosportspr.nl
E-mail: Meel@kemcosportspr.nl