Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-05-2001

Mediaberichten zondag 13 mei (17.30 uur laatste bericht)

NEDERWEERT Vandaal aangehouden

Nederweert De politie heeft zaterdagavond tegen middernacht een 17-jarige jongen uit Nederweert aangehouden op verdenking van vandalisme. De jongen wordt ervan verdacht dat hij een raam van het huis van zijn moeder in de Laurierstraat met zwarte verf heeft beschreven en een auto van een buurman heeft beklad. De politie trof de jongen thuis aan met zwarte verf aan zijn handen en heeft hem in verzekering gesteld.
NEDERWEERT Twee gewonden bij verkeersongeval

Nederweert Bij een verkeersongeval op de Booldersdijk in Nederweert, zijn zondagmiddag rond 13.00 uur twee vrouwen uit Someren gewond geraakt. De 19-jarige bestuurster lette waarschijnlijk even niet op en moest op het laatste moment uitwijken voor een 30-jarige automobiliste uit Roermond die linksaf wilde slaan. Bij deze uitwijkmanoeuvre botsten zij met de auto tegen een boom. De bestuurster van de auto en haar jongere zus, die op de achterbank zat, werden met rug-en nekklachten opgenomen in ziekenhuizen van Weert en Geldrop. De andere bijrijder, een 17-jarige jongen uit Someren-Heide mankeerde niets. De dertigjarige automobiliste uit Roermond, waarvoor zij moesten uitwijken, was erg geschrokken, maar mankeerde ook niets. Haar auto bleef onbeschadigd. De andere auto was total-loss. REGIO Snelheidscontroles

De politie controleerde afgelopen weekend op diverse plaatsen de snelheid van de weggebruikers. Op de Houtsberg in Eind op vrijdagmiddag controleerde zij met een lasergun 20 automobilisten. Vier van hen kregen een bekeuring. Twee reden bijna 130 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan.
Vrijdagmiddag werd op de Horsterdijk in Lottum met een radar gecontroleerd. Binnen een uur werden 200 autos gecontroleerd. Drieëntwintig van hen reden te hard. Eén van hen reed 107 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.

Bij een radarsnelheidscontrole in de vroege vrijdagavond in de bebouwde kom van Weert op de Hushoverweg, werden in drie uur tijd ruim 1100 automobilisten gecontroleerd. De politie deelde 261 processen-verbaal uit. De hoogst gemeten snelheid was daar 83 kilometer per uur.
Ook op de Meyelsedijk in Ospel controleerde de politie vrijdagmiddag met een lasergun 125 voertuigen. Tweeéndertig automobilisten reden te hard. Eén van hen reed 93 kilometer per uur waar 80 is toegestaan.

Zaterdag controleerde de politie op de N283 ter hoogte van Roost dertig automobilisten met een lasergun. Er werden daar maar twee overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was daar 101 kilometer per uur.