Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Tweede plaats voor Michael en Sebastiaan Bleekemolen op Silverstone

Silverstone (GB), 13 mei 2001 - Tijdens het vierde Eurosport Super Racing Weekend van het seizoen op het circuit van Silverstone behaalden Michael en Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) een perfecte tweede plaats. Minder fortuinlijk waren Mike Hezemans (Eindhoven) en Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) in de tweede Chrysler Viper van het Team Carsport Holland. Al na twee ronden moest Mike, aan de leiding rijdend, de strijd staken met een defecte dynamo. "Ik ben er vrij zeker van dat we vandaag hadden kunnen winnen", zei hij.

In de Superpole-kwalificatie reed Mike Hezemans naar de eerste pole-position van het seizoen. "Ik had nog een verse set banden over voor de Superpole en daarvan kon ik optimaal profiteren", zei hij. "Weliswaar maakte ik een klein foutje in mijn snelle ronde, maar als geheel was het natuurlijk prima." Hezemans klaagde enigszins over onderstuur bij de Chrysler Viper, hoewel het team had gekozen voor een zo hard mogelijke afstelling. "Ik weet niet precies waar het aan ligt", aldus de Eindhovenaar. Jeroen Bleekemolen reed in de trainingen een flink aantal ronden en was tevreden: "Het gaat eigenlijk prima", aldus de jonge rijder.

Michael en Sebastiaan Bleekemolen reden dit weekeinde voor het eerst met een nieuwe, sequentieel geschakelde zesversnellingsbak in plaats van de oude bak met H-schakeling, die tot dusver werd gebruikt. "Dat is wel een heel verschil. We verliezen nu een stuk minder tijd met schakelen, al hadden we vandaag nog wel een klein probleempje met de bak", meldde Michael Bleekemolen. Samen met oudste zoon Sebastiaan kwalificeerde hij zich als tiende.

Voor Jeroen Bleekemolen en Mike Hezemans was de race snel ten einde. Bij de start nam Hezemans direct de leiding, maar na twee ronden moest hij de Viper langs de kant van de baan parkeren met een defecte dynamo. "De snelheid zat er goed in. Ik zeg het niet vaak, maar we hadden vandaag echt kunnen winnen", meldde een teleurgestelde Hezemans. Ook voor Jeroen Bleekemolen was de teleurstelling groot. "In de training ging het lekker, ik had natuurlijk ook graag in de race willen rijden. Maar ja, zulke dingen gebeuren nu eenmaal." Vader en zoon Michael en Sebastiaan Bleekemolen daarentegen reden ditmaal een probleemloze wedstrijd. "Eindelijk ging het eens goed", zei Michael Bleekemolen tevreden. "We zaten er qua tijd al vaker bij, maar dan ging er iedere keer wel weer iets mis. Nu verliep gewoon de hele race zonder problemen." Het team klom op naar de tweede plaats en wist deze klassering ook vast te houden, al kregen vader en zoon Bleekemolen het podiumsucces bepaald niet cadeau. "In de slotfase had ik een heel spannend duel met de Belgische coureur Anthony Kumpen", aldus Sebastiaan Bleekemolen. "Hij zat echt op de achterbumper van mijn auto, probeerde het links en rechts en ik moest alle zeilen bijzetten om hem achter me te houden. Wat dat betreft hebben we er dus wel voor moeten werken, maar het gevecht was absoluut fair en het was beslist de moeite waard! Dit is ook een mooie beloning voor het team. We hebben natuurlijk in de afgelopen maanden veel problemen gehad en het team heeft echt heel hard gewerkt om oplossingen te vinden. Nu hebben we inmiddels al een zesde en een tweede plaats gescoord en we hebben echt het gevoel dat het vooruit gaat."

De volgende race van de FIA GT-serie wordt op 20 mei verreden op het circuit van Zolder (België).

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48