Tom Coronel

13 mei 2001: Lister in slotfase beroofd van overwinning

Tom Coronel en Jamie Campbell-Walter leken in de vierde race van het FIA GT kampioenschap op een derde zege af te stormen. Het Lister Storm duo controleerde de race op Silverstone, maar met nog slechts drie ronden te gaan moest Jamie Campbell-Walter de Lister aan de kant zetten. Het Carsport Holland team met Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen leek een sterke race te rijden, maar ook zij moesten de strijd voortijdig staken. Hezemans, die vanaf pole position vertrok had vlak na de start al problemen met de dynamo waardoor de Carsport Holland Viper opnieuw een nul score moest laten noteren. "Jammer, ik denk dat we zeker hadden kunnen winnen hier", aldus Hezemans na afloop. Het leed van het Carsport Holland team zou worden verzacht door een keurige, maar felbevochten tweede plaats van Michel en Sebastiaan Bleekemolen in de tweede Carsport Holland Viper.

Tom Coronel kende een turbulente race. Na het uitvallen van Hezemans reed Campbell-Walter probleemloos aan de leiding en gaf de auto met 30 seconden voorsprong over aan Coronel, die vervolgens de voorsprong uitbouwde tot 84 seconden. Toen wilde ik een langzamere deelnemer, een Russische Porsche-rijder, inhalen, maar die reed vol in de rechterkant van mijn auto, vertelde de Huizenaar. Na een wielwissel kon de Lister verder rijden, hoewel de stuurstang beschadigd was. Campbell-Walter reed de laatste stint en leidde de race, totdat drie ronden voor het einde de stuurstang brak en het team in het zicht van de overwinning moest opgeven. Coronel was zeer teleurgesteld. Dit was echt balen, zei hij duidelijk. De overwinning ging naar het Franse duo Bouchut/Belloc met de Larbre-Chrysler Viper, terwijl Coronel en Campbell-Walter nog als tiende geklasseerd werden. Zij voeren nu ook het kampioenschap aan.

De volgende race van Tom Coronel is al volgende week. Op het Circuit van Zolder zal de vijfde race van het FIA GT kampioenschap plaatsvinden. Voor de Nederlandse fans natuurlijk een mooie kans om Coronel in de Lister te zien rijden. Natuurlijk zijn ook de twee Carsport Holland Vipers weer van de partij en wellicht ook de Prodrive Ferrari met Peter Kox. Laatstgenoemde zal volgende week zeker zijn nagenoeg ongeslagen status in het Europees Tourwagen kampioenschap in de Rafanelli BMW verdedigen.