De Effenaar Eindhoven

zondag 13: 13.30: f 30,- (¤ 13,61) (passepartout & busreis!) A Bustrip To The New Guitar Underground
W2: Fireside (ZWE), Suimasen (NL) & Incense (NL) (aanvang: 14.30)
Effenaar: Scumbucket (D) & Jud (USA)
(aanvang: 20.30)

vvk start 22-4:
Tickets `A Bustrip To...' verkrijgbaar via reservering op 040-2448861 of concert@effenaar.nl.
Tickets voor de programma's W2 (à f 20,-) en de Effenaar (à f 15,-) zijn ook los verkrijgbaar!

De Effenaar en W2 presenteren `A Bustrip To The New Guitar Underground'. Al was het alleen maar om te bewijzen dat er naast Motorpsycho nog veel meer zeer goede en spannende gitaarbands op deze aardbol rondlopen. Bovendien bieden we je de kans een gitaar-overgoten zondag door te brengen in de twee gezelligste clubs van Brabant. De programmeurs van de Effenaar en W2 maakten een selectie uit hun favoriete bands en cd's van het moment, waardoor het programma van vandaag er als volgt uitziet:

14.00 vertrek bus vanuit de Effenaar naar W2
14.30 aanvang concert Incense, Suimasen & Fireside 19.00 vertrek bus vanuit W2 naar de Effenaar
19.30 diner @ Effenaar eetcafé (optioneel)
20.30 aanvang concert Jud & Scumbucket
24.00 vertrek bus vanuit de Effenaar naar W2

De plaat `Elite' van het Zweedse Fireside is "het resultaat van een uitgebreide ontdekkingstocht door een wirwar van studioapparatuur, instrumenten, gedachten en gevoelens, waarbij van tevoren alleen het vertrekpunt (indierock) vaststond", aldus OOR. Vergeet ook hun emocore-hoogtepuntje `Do Not Tailgate' niet, waarmee de band ooit een contract scoorde. Dit belooft een héél speciale middag te worden! Het Eindhovense trio Suimasen maakt een langzaam maar gestaag groeiproces door. Steeds op zoek naar die ene song, met die eigen sfeer en dat eigen geluid. Wie weet wat ze vanmiddag zullen vinden... Het Delftse drietal Incense werd `bewierookt' tijdens de Grote Prijs van Nederland. Niet schuw voor avontuur en een tikje epigonistisch (lees: Motorpsycho). Een genot om live te ondergaan!

Scumbucket heeft met `Finistra' een grungy rockplaat gemaakt die kan wedijveren met het beste werk van Nirvana en Smashing Pumpkins. De indrukwekkende nummers op `Finistra' hebben een compositorische meeslependheid die zeldzaam is geworden, nu de Amerikaanse industrie zich richt op stampvoetende schreeuwers in dure sportkleding. `Chasing California' is de donkere, melancholische tweede plaat van de Amerikaanse gitaar bereiders Jud. Het is een fragiele en breekbare plaat geworden die door de zware gitaren meteen ook zeer heftig is. Nummers beginnen langzaam en dreigend en monden uit in een kwaadaardig rockend monster!