TT Circuit Assen, 24 april 2001 - Persbericht

Met formulewagens, sportscars, supercars, toerwagens en superkarts

Internationaal autosportgeweld

breekt los op TT Circuit Assen

Nog drie weken en dan breekt het geweld van de internationale autoraces in Assen los. Op zondag 13 mei staat er een groots en aantrekkelijk autorace-evenement op het programma op het TT Circuit Assen om de Hansa Cup. Een programma dat enorm spektakel biedt met onder meer de zware Dutch Supercar Challenge, de prachtige Formule Arcobaleno, maar ook de lichtere toerwagens van de Merwede Spring Cup en de Compact Cars en tevens de razend snelle superkarts. Verder kent het programma dat wordt georganiseerd door de Nederlandse Autorensport Vereniging NAV in samenwerking met de Duitse Rennsport Gemeinschaft RSG, onder meer nog de historische formulewagens en de Alfa Romeo Challenge.

De coureurs hebben anderhalve maand geleden in Assen al laten zien dat het evenement een enorm spektakel kan worden. Bij de eerste wedstrijden, eind maart, waren bloedstollende gevechten eerder normaal dan een uitzondering.

Vooral de race in de Dutch Supercar Challenge loog er niet om. Maar liefst 43 auto s verschenen aan de start en minimaal datzelfde aantal krijgt het publiek ook op zondag 13 mei voorgeschoteld. De duels die werden aangegaan door de coureurs in wagens als de Marcos Mantis, Porsche GT3 RS, maar ook de BMW Z3 3,2 en BMW M3 brachten het publiek op de banken. Dat zich daarbij ook enkele spectaculaire maar uiteindelijk onschuldige schuivers voordeden maakte het schouwspel alleen maar mooier. Bob Sijthoff en Diederik Sijthoff waren toen de snelsten en gelden ook nu weer als favoriet voor de wedstrijd die over 65 minuten gaat.

Een knaller wordt ook de klasse Compact Cars / Merwede Spring Cup. Bumper-aan-bumper snellen deze toerwagens over het Asser asfalt, waarbij onderlinge duels nauwelijks van de lucht zijn. De auto s zijn onderling enorm aan elkaar gewaagd en de vaardigheid van de coureurs zal de doorslag moeten geven op het stuurcircuit van Assen, waar het echt closeracing wordt.

Met de komst van de Formule Arcobaleno en de historische formulewagens wordt een goede traditie in Assen voortgezet. De Formule Arcobaleno kent weer veel jonge coureurs die in deze formulewagens een prachtige springplank hebben voor het grotere werk. Het deelnemersveld is uitgebreid, hetgeen inhoudt dat de wedstrijden enorm spannend zullen zijn.

Bijzonder is de klasse van de superkarts, de kleine, maar uitermate snelle, bolides. De praktijk heeft uitgewezen dat de superkarts veelal nog snellere rondetijden maken dan de auto s op het TT Circuit Assen en de verwachting is dat het ditmaal niet anders zal zijn.

Ook in baan komen de Spezial Tourenwagen Trophy, de Radical-Endurance Cup - voor een wedstrijd over twee uren en de Vege Series.

Die wagens van de Vege Series laten zich het best vergelijken met de NASCAR-auto s en het geheel ziet er dus bijzonder spectaculair uit.

Tot slot is de Alfa Romeo Challenge een klasse was het echte closeracing te zien is, omdat de auto s nagenoeg gelijkwaardig zijn.

De Internationale Autoraces op 13 mei op het TT Circuit Assen beginnen s morgens reeds om negen uur en duren tot omstreeks 18.00 uur. De entreeprijs voor een gehele dag raceplezier bedraagt ' 30,- voor alle laatsen inclusief hoofdtribune. Voor slechts tien gulden meer kan ook een kijkje op de paddock worden genomen Kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding van een volwassene betalen voor de gehele dag een tientje, inclusief paddock.

Liefhebbers kunnen natuurlijk ook al op de zaterdag terecht tijdens de training. Die begint ook om negen uur en zal eveneens omstreeks 18.00 uur worden beëindigd. De toegangsprijs bedraagt dan vijftien gulden inclusief paddock.


Voor de (sport)redactie:

Indien u de wedstrijden als journalist/fotograaf wilt bijwonen kunt u gebruikmaken van uw permanente mediapas van het TT Circuit Assen.

Indien u niet over een mediapas beschikt en als journalist/fotograaf de wedstrijden wilt verslaan kunt u zich uitsluitend aanmelden via:

Perschef Int. Autoraces Assen

Fred Lubbers

Tel: 06 23 23 96 99

Fax: 0592 353 015

Email: autoracesassen@hotmail.com


Er op vertrouwend u hiermee van dienst te zijn geweest, verblijf ik met vriendelijke groet,

TT Circuit Assen
Willem Lute (Press Officer, Marketing & PR)

w.lute@tt-assen.com

Postbus 150
NL-9400 AD Assen
The Netherlands

Tel. ++31 (0) 592 - 380 380
Fax ++31 (0) 592 - 356 911