Gemeente Etten-Leur

Op 13 mei gratis toegang Nederlands Openluchtmuseum voor iedereen die geboren is in Etten-Leur

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem biedt mensen de gelegenheid nog eens terug te keren naar vroeger. Eenieder die geboren is in een plaats waar een gebouw uit het museumpark oorspronkelijk gestaan heeft, krijgt op 13 mei aanstaande gratis toegang tot het museum. Zo kunt u op uw gemak nog eens herinneringen ophalen uit uw jeugd, uit die van uw ouders of grootouders. Neemt u bij uw bezoek wel een geldig paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee, want verificatie van de geboorteplaats van bezoekers vindt plaats bij de kassa van het Openluchtmuseum op basis van een geldig identiteitsbewijs.

Het Openluchtmuseum telt drie gebouwen die oorspronkelijk uit de gemeente Etten-Leur afkomstig zijn. Als eerste het bakhuisje uit 1822 dat samen met het bijhorende huis en schuur in 1971 is overgeplaatst naar het museum. Het bakhuis werd door de boer gebruikt om brood te bakken voor zijn gezin. Het heeft een merkwaardige stijl die alleen in West-Brabant voorkomt. De Vlaamse Schuur met de boerderij die oorspronkelijk in het dorp Etten heeft gestaan aan de Baay 94 is ook in het museum te zien. De schuur is waarschijnlijk gebouwd in de 18e eeuw en kan gerekend worden tot een van de fraaiste schuurvormen in Nederland. Het typerende van deze schuren is dat deze altijd zwartgeteerd zijn en de rieten dakbedekking. Voorts vindt u in het museum nog een 18e eeuwse boerderij uit Etten-Leur.
De deel van de boerderij is momenteel in gebruik als Kindererf. De rest van deze boerderij is alleen na reservering groepsgewijs te bezichtigen. Naast deze gebouwen uit Etten-Leur, zijn er uiteraard tal van andere monumentale panden te bezichtigen, zodat u zich echt terug in de tijd kunt wanen.

Het Openluchtmuseum is op 13 mei (en andere dagen) geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.openluchtmuseum.nl