Gemeente Katwijk



Tijdelijke afsluiting Tramstraat

Katwijk 25 april 2001

Op maandag 14 mei het weekend na moederdag is de Tramstraat gedurende één werkdag afgesloten in verband met leiding-werkzaamheden van de NUON. Aan het eind van de middag is de straat weer open voor verkeer.

Daarnaast wordt op dinsdag 5 juni a.s direct na tweede Pinksterdag tot en met vrijdag 15 juni de Tramstraat aan weerszijden van het Noordeinde tijdelijk afgesloten voor verkeer. De kruising van de Tramstraat en het Noordeinde is daardoor ook afgesloten voor alle verkeer, wel blijft de parkeergarage in de Tramstraat via de route Wilhelminastraat/Tramstraat gewoon bereikbaar.
Het centrum van Katwijk is bereikbaar via de hoofdroutes Rijnmond - Boulevard en Parklaan-Drieplassenweg-Koninginneweg.

De afsluiting heeft verband met vervangen van de klinkerbestrating van de Tramstraat door de definitieve asfaltverharding. De tijdelijke verharding was nodig, omdat als gevolg van de ophoging twee jaar geleden zettingen van de ondergrond werden verwacht.

Bij het aanbrengen van de definitieve asfaltverharding worden bij de kruising met het Noordeinde twee oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd als zogenaamde zebrapaden. Midden op het zebrapad worden zogenaamde middengeleiders aangebracht.

De afsluiting van de Tramstraat wordt tevens gebruikt door de ACK om een damwand langs de tramstraat aan te brengen voor de bouw van Princehaven fase 1D.