Gemeente Maassluis

2-5-2001

Extra commissievergadering over Burgemeesterswijk

Op maandag 14 mei 2001 is er een gecombineerde extra vergadering van de raadscommissies voor ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling c.a. en sociale zaken en doelgroepenbeleid c.a. Deze openbare vergadering wordt in tegenstelling tot eerdere berichten in de Maassluise Courant/ De Schakel niet gehouden in wijkgebouw De Flat, maar in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. De vergadering begint om 20.00 uur en belangstellenden zijn van harte welkom.

In de vergadering zal worden gesproken over de intentieovereenkomst die gesloten moet worden tussen de gemeente Maassluis en de Woning Stichting Maassluis (WSM) en over het Plan van Aanpak voor de Burgemeesterswijk. De intentieovereenkomst tussen gemeente en de WSM geeft het voornemen van beide partijen weer om de vernieuwing van de Burgemeesterswijk ter hand te nemen. Doel is het gebied te herontwikkelen. Maar over de wijze waarop het gebied zal worden herontwikkeld, wordt nu nog geen uitspraak gedaan. Dat zal in het vervolgtraject verder moeten worden uitgewerkt.

In het Plan van Aanpak wordt een aantal stappen en de werkwijze beschreven die gedurende de planontwikkeling gevolgd zullen worden. Uitgangspunt is de samenwerking tussen de gemeente, de WSM en de bewoners van de wijk.
In dit Plan van Aanpak komen geen concrete plannen op het gebied van herontwikkeling, sloop of woningbouw voor. Het is slechts een document dat weergeeft op welke wijze de verschillende partijen zullen samenwerken juist om meer concrete plannen te gaan ontwikkelen. Stapsgewijs zal naar meer concrete plannen moeten worden toegewerkt, onder meer door het opstellen van een programma van eisen voor de "nieuwe" Burgemeesterswijk, en het opstellen van regels voor herhuisvesting, het maken van een masterplan, een beheerplan en een stedenbouwkundig plan. Zover is het op dit moment nog niet.

Inzage en inspreken
De stukken die tijdens deze vergadering besproken zullen worden zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Voor belangstellenden bestaat de mogelijkheid om in te spreken op een onderwerp dat op de agenda van de vergadering staat. Insprekers moeten wel al bij het begin van de vergadering aanwezig zijn.