Betreft: Persbericht selectiewedstrijd Manufacturing Team Challenge

Nederlands team in Manufacturing Team Challenge

Vier extra tickets naar Korea

Nog eens vier jonge vakmensen uit de Metaal en Elektro kunnen naar de Internationale Beroepenwedstrijden: de World Skills Competition in Seoel. Nederland vaardigt namelijk een team Vakkanjers af naar de Manufacturing Team Challenge (MTC). Deze nieuwe wedstrijdvorm - een beroepenwedstrijd in teamverband - staat in Seoel als 'demonstratiesport' op het programma. Nederland gaat de strijd aan met Brazilië, Australië en gastland Zuid Korea.

Selectiewedstrijd

Wie naar Seoel gaan, wordt bepaald tijdens een selectiewedstrijd, van 14 tot en met 17 mei in het ROC Cuijk. Twee viertallen strijden er om de felbegeerde tickets. Elk viertal bestaat uit een CAD tekenaar, een CNC frezer, een machinebankwerker en een mechatronica-specialist. Vrijdag 18 mei om 10.00 uur maakt de heer L.M. Schoots, burgemeester van Cuijk, bekend welk team in september samen met de deelnemers aan de individuele wedstrijden op het vliegtuig naar Korea stapt.

Praktijk van alledag

De Manufacturing Team Challenge is de beroepenwedstrijd van de toekomst. Het simuleert de bedrijfspraktijk van alledag. En in die praktijk met zelfsturende teams zijn flexibiliteit, kostenbewustzijn, inventiviteit, zelfstandigheid, samenwerking maar ook een bredere inzetbaarheid van steeds groter belang. Uiteraard náást de individuele technische kwaliteiten van werknemers.

Productieve teamspelers

De strijd spitst zich, zowel komende week in Cuijk als straks in Seoel, toe op een probleemstelling van een denkbeeldige klant. Voor dit probleem moeten de teams een oplossing vinden en die vervolgens ook daadwerkelijk produceren. Handig zijn alleen is dan niet genoeg. Het zijn de productieve teamspelers die winnen: snel, samenwerkend en vooral vernieuwend.


- EINDE BERICHT -