Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

EXTERNE OPTREDENS BEWINDSPERSONEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

AGENDA WEEK 20: maandag 14 mei t/m zondag 20 mei 2001

Minister mr. K.G. de Vries
maandag 14 mei
15.00 uur
Persconferentie wetsvoorstel herindeling regio Eindhoven Helmond Plaats: perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

dinsdag 15 mei
16.00 uur
Tweede Kamer, algemeen overleg vaste commissie BZK met staatssecretaris Financiën en Onderwijs over ondermeer "Transparantie in de financiële verhoudingen". Plaats: Tweede Kamer, Groen van Prinstererzaal te Den Haag.

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries

woensdag 16 mei
's avonds
Staatssecretaris De Vries is één van de gasten in het televisieprogramma Barend en Van Dorp.

donderdag 17 mei
11.00 uur
Algemeen overleg over de Voogdijregeling voor Antilliaanse jongeren samen met minister Van Boxtel en over de staatkundige betrekkingen tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Plaats: Tweede Kamer, Klompézaal te Den Haag.

donderdag 17 mei
14.30 uur
Staatssecretaris De Vries is aanwezig bij de eerste "Stapel en de Koning Lezing", uitgesproken door de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, mr. J.M. Saleh. De lezing gaat over respect als een cruciale waarde in zowel de relationele als institutionele en inter-culturele omgangsvormen. Vervolgens krijgt de staatssecretaris een bloemlezing aangeboden uit een bundel over (jeugd)criminaliteit op de Nederlandse Antillen. Plaats: Sociëteit De Witte, Plein 24 te Den Haag.

Minister R.H.L.M. van Boxtel
minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid

dinsdag 15 mei
20.00 uur
De minister houdt een toespraak over integratiebeleid tijdens een bijeenkomst van de Lion's Club Amstelveen. Plaats: Bovenkerkerweg 81 ('t Geregt), Amstelveen.

woensdag 16 mei
13.15 - 18.00 uur
Werkbezoek Lelystad in het kader van het grotestedenbeleid. De minister zal o.a. een bezoek brengen aan een digitaal trapveldje en een ontmoeting hebben met een aantal buurtbewoners en per fiets een bezoek brengen aan de wijk Waterwijk. Het programma wordt afgesloten in buurtcentrum De Bever (Voorstraat 313, Lelystad). Daar is om 17.20 uur gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

donderdag 17 mei
11.00 - 13.00 uur
Algemeen Overleg samen met staatssecretaris De Vries over het evaluatie-onderzoek Voogdijregeling Antilliaanse jongeren. Plaats: Tweede Kamer, Klompézaal te Den Haag.

Nadere inlichtingen bij persvoorlichting BZK, telefoon (070) 426 88 88. Buiten kantooruren is er altijd een voorlichter bereikbaar