Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


KNAU All-Stars aanwezig op Jeugd Atletiek Dag

(14-05-2001)

Patrick van Balkom

Patrick van Balkom

Op zondag 20 mei vindt de Jeugd Atletiek Dag 2001 plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Enkele bekende atleten; Patrick van Balkom, Lieja Koeman, Robin Korving en Nelli Cooman hebben inmiddels hun medewerking aan deze feestelijke atletiekdag toegezegd.

De Jeugd Atletiek Dag is een feestelijke wedstrijd waarin alle 24 regio's van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie een ploeg afvaardigen van jonge atleten. Voor de A en B pupillen staat er een kleine meerkamp op het programma; de junioren C en D komen uit op individuele nummers en er is een estafettewedstrijd voor regioploegen. Naast het officiële atletiekprogramma is er ook een aantal feestelijke onderdelen georganiseerd. De steelband "The Brotherhood of man" verzorgt de muzikale omlijsting. De dag staat in het teken van Fair Play. Dit houdt onder andere in dat elke ploeg een eigen Fair Play kreet bedenkt en gedurende de dag invulling geeft aan sportief gedrag. Aan het eind van de dag wordt er ook een Fair Play prijs uitgereikt aan de sportiefste ploeg.

De KNAU All Stars Patrick van Balkom, Lieja Koeman, Robin Korving en Nelli Cooman zijn deze dag aanwezig om de jonge atleten te helpen bij de verschillende wedstrijdonderdelen. De All Stars waren bijzonder enthousiast om mee te werken aan deze dag waarin zij ook tips en adviezen willen geven aan de atleten van de toekomst.

Kijk ook op de KNAU-site bij Jeugd Atletiek Dag 2001