Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 14-05-2001
1e Persbericht 14 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd
Zondagavond rond 22.00 uur is in de Holstraat in Eindhoven een 46-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd van haar portemonnee. De vrouw stapte uit een taxi en liep het trappenportaal van haar flat binnen. Door twee jongens werd zijn van de trap getrokken en met een pistool bedreigd. Nadat ze de portemonnee van de vrouw hadden gepakt verdwenen ze met een auto die buiten op het parkeerterrein stond. Het slachtoffer raakte ,doordat ze viel, gewond aan gezicht, arm en been. Een dader was ongeveer 17 tot 20 jaar oud, had een normaal postuur en was ongeveer 1.60 meter groot. Hij droeg een donkere Nike jas en een baseballpetje met een spiegeltje op de voorkant. Hij had lange blonde haren. De andere dader was iets groter en droeg een rode baseballpet en eveneens een donkere Nike jas. Hij had een fors postuur en kort haar.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen rond 2.00 uur is op de Europalaan een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto. Hij blies tijdens een ademtest op het politiebureau ruim 0,7 pro mille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verdachte moord van Geel in bewaring gesteld De 50-jarige Eindhovenaar die dinsdagmorgen 8 mei werd aangehouden als verdacht van betrokkenheid op de moord van F. van Geel is door de rechter commissaris voorlopig voor tien dagen in bewaring gesteld. Van Geel werd vorig jaar op 25 maart in de deuropening van zijn woning aan de Elendil in Geldrop doodgeschoten.

Son: Inbraak woning
Zondagavond laat is ingebroken in een woning aan de Zandstraat in Son. De daders kwamen binnen via een openstaand slaapkamerraam. Ze maakten sieraden, een onbekend geldbedrag en enkele bankpasjes buit.

Budel: Mishandeling
Maandagmorgen rond 3.00 uur is in zijn woning in Budel een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn vriendin tot bloedens toe geslagen met een telefoon. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Vernieling en baldadigheid
Maandagmorgen rond 2.00 uur zijn op de Eindhovenseweg in Valkenswaard vijf Engelsen (19- 20- 23- 26 en 30 jaar oud) aangehouden. Bij een winkel in die straat hadden ze een etalageruit ingetrapt. Uit de verhoren op het politiebureau leek dat een van hen uit frustratie vanwege en beëindigde liefde de ruit had vernield. Na hun verhoor en een getroffen schaderegeling is de groep weer naar huis gestuurd.

Waalre: Inbraak woning
Het afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Azalealaan in Waalre. Een keukenraam werd opengebroken en de daders namen een tv en een videorecorder mee.