Gemeente Groningen

bestuur en organisatie
Nieuws
plannen en projecten
vacatures
kiosk
welkom
welcome
willkommen
topmenu_verloop knop_zoek knop_sitemap knop_links knop_email knop_help knop_copyright

14
MEI
17.18

Nieuws

maandag 14 mei 2001

IT Swings nu al groot succes

De campagne 'IT Swings in Groningen' is nu al succesvol. De aandacht van de landelijke pers en internetmedia is groot. Zo'n 10.000 mensen hebben de internetsite bezocht en zeventig ICT-ers hebben zich reeds als sollicitant aangemeld bij Groningse ICT-bedrijven.

Parodie
Vooral de parodie op een pornosite ('Maak me gek') heeft veel belangstelling getrokken, zonder de aandacht af te leiden van het motto van de campagne: 'Kies voor jezelf, kies voor IT in Groningen'. De site is ontwikkeld door twee Groningse internetbedrijven TMLC en . De komende maanden wordt nog een nieuw, wellicht even spraakmakend, onderdeel aan de internetsite toegevoegd.

Rumoercampagne
De komende weken gaat de campagne door met de verspreiding van rumoermiddelen (affiches, bierviltjes) en muziek van de Groningse band IsOokSchitterend (voor de gelegenheid omgedoopt tot IT'sOokSchitterend). Eind mei is de release van een speciaal voor deze campagne geschreven lied, dat zonder twijfel hitpotentie heeft. De campagne is een gezamenlijk initiatief van bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid.

Neem ook eens een kijkje op de Campagnewebsite: www.itgroningen.nl