Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-05-2001

CNV Spoorwegen: "Dan maar akkoord zonder FNV"

"Dan moet er maar een akkoord worden gesloten zonder dat de collega's van de FNV mee doen. Het is van het grootste belang dat we verder kunnen met het oplossen van het conflict bij NS Reizigers. Daarom is het bijzonder spijtig dat niet alle partijen inzien dat praten een betere oplossing biedt dan alleen maar `nee' blijven zeggen."

Vakgroepbestuurder Wyb Kusters van CNV Spoorwegen hecht veel belang aan voortzetting van de gesprekken tussen bonden, personeel en NS-directie.
"Wij laten onze leden niet in de steek. En met dit akkoord een opening creëren voor de ondernemingsraad. Die kan dan aan de slag met een nieuw productiemodel, wat nog voor het einde van het jaar klaar kan zijn."

Volgens bestuurder Kusters moet nu de NS-directie ook laten zien wat het onderhandelingsresultaat van 23 april waard is. "Hoewel de directie destijds stelde dat alleen het akkoord kan worden gesloten als alle partijen mee doen, zal zij toch ook inzien dat samenwerking aan betere arbeidsverhoudingen de beste oplossing biedt."

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030-6 348 327
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 -6 348 243