Gemeente Nijmegen

Muzikaal echtpaar onderscheiden

Zaterdag 12 mei om 19.30 uur reikt de burgemeester van Nijmegen, mevr. Dr. G. ter Horst, twee koninklijke onderscheidingen uit. De heer B. Brugmans (59) en zijn echtgenote mevrouw D. Brugmans-Nitulov (48) worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Brugmans wordt onderscheiden voor zijn jarenlange inzet voor de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Hij neemt nu afscheid van de stichting. Sinds 1969 was hij bestuurslid en adviseur. Mede door zijn inzet heeft de Stichting gezorgd voor een kwalitatief hoogstaand aanbod. Zijn grote kennis van en passie voor muziek maakt hem tot een gekend adviseur voor pianisten, dirigenten en ensembles uit de hele wereld.
De heer Brugmans is jarenlang muziekrecensent geweest van het Nijmeegs Dagblad en De Gelderlander.
Tevens biedt hij samen met zijn echtgenote een gastvrij onderdak aan artiesten tijdens hun verblijf in Nederland. Mw. Brugmans-Nitulov heeft een bloeiende praktijk als pianolerares, waar zij op bijzondere en persoonlijke wijze leerlingen op zeer individuele wijze stimuleert en inspireert. Dit niet alleen met het doel om de muzikale vaardigheden te bevorderen, maar vooral ook om het plezier in muziek te vergroten en de sociale functie ervan te benadrukken. Dit krijgt onder meer gestalte in door het echtpaar georganiseerde huisconcerten.
De uitreiking vindt plaats in Concertgebouw De Vereeniging, voorafgaand aan een door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek georganiseerd concert.