- PERSBERICHT-

Amsterdam, 14 mei 2001

BEA vergrootte marktaandeel in 2000

BEA Systems, een van de marktleiders op het gebied van e-business infrastructuur software, is door Giga Information Group voor het tweede achtereenvolgende jaar erkend als 's werelds grootste leverancier van Java 2 Enterprise Edition (J2EE) applicatieservers. Volgens het analistenbureau nam BEA WebLogic vorig jaar 35% van de $1,64 miljard markt voor J2EE applicatieservers voor haar rekening.

BEA WebLogic Server vormt de basis van het BEA WebLogic E-Business Platform. De meest geavanceerde J2EE applicatieserver wordt wereldwijd door meer dan 9.400 vooraanstaande bedrijven gebruikt. BEA WebLogic Server maakt het mogelijk de meest veeleisende applicaties te draaien, zeker bij bedrijven waar betrouwbaarheid een vereiste is. Onder de klanten van BEA bevinden zich onder meer alle telecombedrijven, computer- en kantoorapparatuurfabrikanten, farmaceutische bedrijven en financial securities en diversified financial bedrijven in de Fortune Global 500. Daarnaast gebruikt de meerderheid van onder meer de luchtvaartmaatschappijen en koeriersdiensten, commerciële banken en verzekeraars in de Fortune Global 500 BEA WebLogic Server. Ook de meeste bedrijven in de Forbes Super 100, Fortune Global 100, Fortune e-50 en Business 2.0 100 maken gebruik van BEA's producten.


*In de nadagen van het dotcom debacle en middenin een zeer krappe economie, zoeken bedrijven meer en meer naar manieren om hun e-business infrastructuur in te zetten voor het realiseren van strategische besparingen en nieuwe opbrengstmogelijkheden,* aldus Bill Coleman, oprichter en CEO van BEA. *Duizenden bedrijven zijn gestandaardiseerd op basis van WebLogic omdat dit product hen voorziet van één enkel, sterk geïntegreerd platform dat al hun kritische e-business applicaties ondersteunt, uiteenlopend van e-commerce tot CRM en van applicatie-integratie tot soepel in elkaar grijpende waardeketens.*
Verder kijkend dan Giga's marktaandeelschattingen, wordt duidelijk dat de financiële resultaten van BEA en IBM de visie dat BEA's marktaandeel veel sneller is gegroeid dan dat van haar concurrenten, sterk ondersteunen. BEA heeft de afgelopen kwartalen steeds aanmerkelijk hogere groeicijfers gerapporteerd voor BEA WebLogic, dan IBM voor WebSphere. IBM rapporteerde het afgelopen kwartaal bijvoorbeeld een groei in het voorgaande jaar van 53%, terwijl BEA in dezelfde periode een groei van 168% realiseerde. In het fiscale jaar eindigend in januari 2001 was dat zelfs 200%. Deze verschillen in groei impliceren ook dat het aantal BEA WebLogic gebruikers sneller groeit dan het aantal IBM WebSphere gebruikers, omdat de absolute hoeveelheid BEA WebLogic gebruikers begin 2000 veel groter was dan het aantal gebruikers van IBM WebSphere.


- EINDE PERSBERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Over BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is één van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-business infrastructuur software. Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 9400 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 1500 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 93 vestigingen in 30 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.

BEA en WebLogic zijn geregistreerde merken van BEA Systems, Inc. BEA Weblogic E-Business Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Commerce Server, BEA WebLogic Personalization Server, BEA WebLogic Collaborate en BEA WebLogic Business Process Integrator zijn merken van BEA Systems, Inc. Alle andere product-en bedrijfsnamen zijn waarschijnlijk merken van het bedrijf waarmee ze in verband worden gebracht.


- EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (