Politiebericht Hollands-Midden: Regio 14-05-2001 Verkeershandheving Hollands Midden

Snelheidstoezicht

Het aantal snelheidsovertreders op de Gemeneweg, de Hogeveenseweg en de Rijndijk blijft laag. Bij snelheidscontroles rond Hazerswoude de afgelopen week bleef op alle drie de wegen het aantal snelheidsovertreders beneden de 3%. Hoewel er nu en dan nog zeer hoge snelheden worden gemeten - vrijdag nog werd bij een auto die over de Rijndijk reed een snelheid van 125 km/u vastgesteld - houdt het overgrote merendeel van de bestuurder zich aan de limiet. Ook op de C.G. Roosweg, tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven, en de Schoonhovenseweg, tussen Gouda en Bergambacht, zijn de resultaten goed. Het aantal snelheidsovertreders is laag, waardoor de veiligheid is toegenomen.

Controles op de overige speerpunten

In verschillende gemeenten hield de politie controles op het dragen van de veiligheidsgordel. Gemiddeld 9 van de 10 bestuurders draagt de gordel. Bij het warme weer van afgelopen week, merkt de politie op dat veel brommerrijders de helm niet dragen. Zij lopen niet aleen risico op een boete van 90, belangrijker is dat zij bij een ongeval ernstig letsel riskeren. Bij een alcoholcontrole zondagavond 13 mei rond de Ruigenhoek, langs de provinciale weg N206, heeft de politie drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed. 243 bestuurders hadden niet teveel gedronken en konden hun weg vervolgen.

Verkeershandhaving 14 tm 20 mei

De politie zal de snelheidscontroles op de Gemeneweg, de Hogeveenseweg en de Rijndijk voortzetten. Ook op de C.G. Roosweg tussen Krimpen en Schoonhoven en de Schoonhovenseweg tussen Gouda en Bergambacht kunnen controles worden verwacht. Gecombineerde controles waarbij gelet wordt op het dragen van zowel de veiligheidsgordel als de brommerhelm houdt de politie maandag in Schoonhoven, Lekkerkerk, Ouderkerk en Krimpen. Dinsdag vinden deze controles plaats in Leiden, Lammenschansplein, Churchilllaan, Voorschoterweg en in Voorschoten, Trompweg, Leidseweg, en in Hillegom en Lisse. Woensdag wordt gecontroleerd in Rijnsburg, Oegstgeest, Sassenheim, Katwijk, Noordwijk en Valkenburg. Donderdag controleert de politie in Leiderdorp, Roelofarendsveen en Leimuiden. Vrijdagavond 18 mei houdt de politie een alcoholcontrole in Leiden en zondagmiddag 20 mei zal een alcoholcontrole worden gehouden in Lisse en Hillegom