Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-05-2001 Mediabericht 14 mei 2001 (16.30 uur)

ROERMOND Geweld met letsel

Roermond Een 20-jarige inwoner van Roermond is zondagavond door vijf mannen mishandeld en met een mes bewerkt. Het slachtoffer moest zich bij de EHBO laten behandelen en bleek naast snijwonden in zijn gezicht ook een hersenschudding en gekneusde ribben te hebben opgelopen. De 20-jarige liep zondagavond omstreeks 22.30 uur op de Bredeweg en werd op de hoek van de Koninginnelaan door de groep van vijf mannen uitgescholden. Op zijn vraag aan hen waar dat voor nodig was, werd hij op zijn achterhoofd geslagen op de grond getrokken en door meerderen geschopt. De mannen krasten hem met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes, in zijn gezicht. Nadat het slachtoffer aangifte deed is de politie een onderzoek gestart naar de identiteit van de daders van deze mishandeling.

VENRAY Alcoholcontrole

Venray De politie van het district Venray heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Venray, Gennep en Horst deelgenomen aan de alcoholcontrole, georganiseerd door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Tijdens deze controle, die tussen 22.00 en 04.00 uur plaatsvond, werden vier controleplaatsen ingenomen. Er werden ruim 200 blaastests afgenomen, waarbij bleek dat nagenoeg alle bestuurders zich hielden aan de stelling ik rij alcoholvrij. Een 37-jarige automobiliste uit Venlo kreeg bij de controle in Well een boete van 410 gulden voor rijden onder invloed. Een 21-jarige inwoner van Bergen negeerde het stopteken van de politie en ging er met zijn auto vandoor, richting bebouwde kom van Well. Daar kon de wagen alsnog op de Nicolaasstraat worden staande gehouden, waarop bij de controle van beide inzittenden de agenten een sterke weedlucht opviel. In de auto werden 19 XTC-pillen aangetroffen, evenals ongeveer 20 gram weed. De verdovende middelen werden in beslag genomen en tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen in het kader van snelrecht op 13 augustus voor de politierechter moeten verschijnen.

VENLO 211 pvs Straatmaat

VENLO De politie heeft in de week van 7 mei tot 14 mei bij diverse controles in het kader van Straatmaat in totaal 308 personen bekeurd. De meeste bekeuringen werden door de basiseenheid Venlo-Oost (110) uitgeschreven voor alle soorten overtredingen, gevolgd door de basiseenheid Venlo-Centrum (95) en Tegelen (49) ook voor diverse soorten overtredingen. De parkeercontroleurs van de gemeente Venlo schreven voor overtreders van het parkeerverbod 35 maal pv, gevolgd door de basiseenheid Helden (10). Voor foutparkeren werden de afgelopen week 64 pvs uitgeschreven. Het rijden zonder helm leverde 24 pvs op en het door roodlicht rijden kostte 9 bestuurders een boete. Rijden in gesloten verklaard gebied (9), (brom)fietsen in voetgangersgebied (3). 85 Bromfietsers werden geverbaliseerd: bromfietsen zonder certificaat (6), snelheids-overtreding (23), te hoog vermogen (32) geen verlichting (3).