Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie
Eerst meters voor Team Transscope

Zandvoort, 14 mei 2001 Team Transscope komt dit seizoen met drie auto's uit in de nieuwe Fly You Clio Renault Sport Cup. Het team reed op zaterdag 12 mei als eerste van de naar schatting 40 tot 50 deelnemers de eerste testkilometers. "Des te eerder we beginnen met testen en data verzamelen, des te groter is de kans dat we in de voorste gelederen meerijden", prees de titelkandidaat van het team Joost Koenders zijn team voor deze snelle start.

Op tweede pinksterdag vindt de eerste race van de nieuwe Fly You Clio Renault Sport Cup plaats op Circuit Park Zandvoort. Tot die dag begint voor de deelnemende teams een race tegen de klok om hun Clio Renault Sport tijdig gereed te krijgen. De grote tijdsdruk is het gevolg van het feit dat de raceserie met een cupversie van de recent gewijzigde Clio Renault Sport wordt verreden, een model waarvan de productie pas net is begonnen. "Iedere dag extra voorbereiding tot aan de Pinksterraces is erg belangrijk, daarom ben ik zo blij dat ons team nu al over een testauto beschikt", vertelde Joost Koenders na de eerste ronden die hij met 'zijn' auto aflegde op Circuit Park Zandvoort. "We kunnen nu alvast gegevens verzamelen, waarmee we vervolgens de overige auto's van het team kunnen afstellen op het moment dat deze afgeleverd zijn."

Team Transscope zet dit seizoen drie Clio's in voor Joost Koenders, Yvonne Vlogtman en Debbie Loogman. Team Transscope is weliswaar een nieuw team, maar de diverse teamleden beschikken al over veel ervaring. Johan van Heek is verantwoordelijk voor de techniek, hij behaalde onder meer vele successen in de rallysport met de bekende voormalige rallyrijder Erwin Doctor. De meervoudig rallykampioen is ook bij Team Transscope betrokken in de rol van teamadviseur. Joost Koenders is een voormalig kampioen in de Citroën Saxo CUP, hij schreef geschiedenis door zijn allereerste race winnend af te sluiten. Joost heeft een goed gevoel over het team. "De basis is goed, met ervaren mensen op alle posities. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we als team voorin kunnen gaan meerijden."

Op het gebied van relatiemarketing gaat Team Transscope de zaken ook groots aanpakken. Het team beschikt over een trailer met aan beide zijden tenten annex hospitalityruimten van 16x8 respectievelijk 12x8 meter. Op het dak van de trailer komt een overdekt terras, waarvandaan de genodigden een goed en droog zicht op de baan hebben.

Transscope is gespecialiseerd in de ontwikkeling en (in)bouw van uiterst geavanceerde boardcomputers, blackbox- en plaatsbepalingsystemen en de bijbehorende software voor de auto- en transportbranche. Voor de redactie: