NMBS

datum: 10/05/01

Brug van Bethovenstraat over E19 gaat vier maanden dicht

Vanaf maandag 14 mei starten de aanpassingswerkzaamheden van de brug van de Bethovenstraat die in Brecht over de autosnelweg E19 gaat. De brug gaat dicht voor het wegverkeer tot eind augustus 2001.

Het autoverkeer dat vanuit Wuustwezel naar de overzijde van de E19 wil, rijdt via de Mieksebaan naar de Kapelstraat waar het via een tunnel onder de autosnelweg kan. Wie vanuit Brecht komt rijdt via de Molenstraat naar de Kapelstraat.

Fietsers en voetgangers kunnen snel en veilig de overzijde van de E19 bereiken via de voetgangerstunnel ter hoogte van de Oudaenstraat.

De aanpassing van de brug is nodig voor de aanleg van de nieuwe hogesnelheidslijn (hsl) langs de autosnelweg E19 tussen Antwerpen-Luchtbal en de Nederlandse grens.

Ter hoogte van de Bethovenstraat komt de nieuwe halte Brecht-Noorderkempen die een snelle treinverbinding tussen Antwerpen en Breda mogelijk maakt.

Voor de doortocht van de hsl in Brecht moeten er vijf bruggen worden aangepast: die van de Andrélaan, die van de Hoge Mereyt (Mieksebaan), die van de Veldstraat, van de Sint-Lenaartsbaan en dus ook die van de Bethovenstraat. De wijze waarop er onder deze bruggen ruimte wordt gemaakt voor de hsl-spoorbedding is afhankelijk van de technische kenmerken van de brug.

Om het wegverkeer tijdens de werken vlot te laten verlopen werd de Mieksebaan de voorbije maanden verbreed. Dit was een goed moment om de aangrenzende carpoolparking te hernieuwen en te vergroten.

© 2001 NMBS