VVD

Marieke Sanders en Toine Manders (Eurofractie) bezoeken rampwijk Enschede


Groep: Eurofractie Datum: 9 mei 2001

Maandag 14 mei as. bezoeken Marieke Sanders en Toine Manders een jaar na de vuurwerkramp van 11.00 tot 14.00 uur de getroffen wijk in Enschede.

Het bezoek staat in het teken van de toekomst van Roombeek-West en de financiële regelingen voor slachtoffers.

De Europarlementariërs zullen zich uitvoerig laten informeren over de wederopbouw van deze wijk en zich verdiepen in de financiële problemen met de uitvoering van de verschillende regelingen voor slachtoffers en getroffenen.

Naar aanleiding van schriftelijke vragen over de beperkingen van de financiële regelingen voor getroffen ondernemers die de VVD in Brussel heeft gesteld aan de Europese Commissie komen beide parlementariërs op uitnodiging van de Enschedese VVD-fractie zich persoonlijk op de hoogte stellen van de stand van zaken en de toekomstplannen voor deze zwaar getroffen wijk.

Marieke Sanders en Toine Manders worden om 11.00 uur ontvangen door vertegenwoordigers van de VVD-fractie van de gemeente Enschede, de provincie Overijssel en leden van de Stichting financiële Hulpverlening.

Na een bezoek aan het rampterrein zal het gezelschap zich in het gebouw van het Projectbureau Wederopbouw laten informeren over de problemen van de Stichting Hulpverlening bij de uitvoering van de regelingen en de toekomstplannen voor Roombeek.

Er is een mogelijkheid voor de pers om aanwezig te zijn bij het bezoek aan het rampterrein van 11.15 tot 11.30 uur (hoek Roomwek/Nieuwluststraat t.o. ingang Grolsch) of aan het slot van het bezoek van 13.45 tot 14.00 uur (projectbureau wederopbouw, Voortsweg 33).