Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 14 mei 2001 Persbericht 2001/29

Afspraken over tijdelijke huisvesting speeltuinvereniging Sappemeer

Woningstichting Volksbelang en de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn het eens over het op korte termijn moeten zoeken naar een tijdelijke huisvesting voor de Buurt- en speeltuin-vereniging Prinses Margrietpark.

Bij een nadere analyse van de situatie tijdens de bouw van de seniorenwoningen rondom het oude verenigingsgebouw is gebleken dat tijdelijke huisvesting elders gedurende de realisatie van de seniorenwoningen de meest gewenste oplossing is voor alle partijen. Dit is in overleg tussen Volksbelang en de gemeente Hoogezand-Sappemeer geconstateerd. De nieuwbouw voor de vereniging is nog niet gereed.

In het vandaag gehouden overleg tussen de gemeente en woningstichting Volksbelang is naar voren gekomen, dat tijdelijke huisvesting elders de meest gewenste oplossing is. Een tweetal locaties zullen worden onderzocht naar geschiktheid voor de tijdelijke huisvesting. Bij dit onderzoek zal het bestuur van de Buurt- en speeltuinvereniging Prinses Margrietpark direct betrokken zijn. Voor de betreffende locatie is in elk geval een tijdelijke bouwvergunning nodig. De tijdelijke huisvesting zal naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval een jaar duren.

In de komende periode zullen de gemeente en Volksbelang in nauw overleg met het bestuur van Buurt- en speeltuinvereniging Prinses Margrietpark de details van het tijdelijk huisvesten verder invullen. Het is daarvoor nodig op de kortst mogelijke termijn het vergunningentraject te starten. Nog gedurende de looptijd van het vergunningentraject zullen alle voorbereidingen worden getroffen.

De gemeente Hoogezand-Sappemeer en Woningstichting Volksbelang hebben hier een gezamenlijk belang en zij zullen in onderling overleg de financiële consequenties bespreken, zonder dat dit invloed zal hebben op de realisatie van de tijdelijke huisvesting. In ieder geval hebben Volksbelang en de gemeente zich duidelijk uitgesproken over de zorg, die beiden hebben in het kader van de vereniging.

(top)