Imation demonsteert MatchFlow gedurende TPG in Parijs 14 tot en met 19 mei Parijs, standnummer 5K21

Schiphol-Rijk, 18 april 2001 - Tijdens de beurs 'Technologies for Printing' (TPG), die van 14 tot en met 19 mei in Parijs wordt gehouden, onthult Imation het MatchFlow-systeem voor digitale multimedia-productie in de grafische branche en toont hiermee de nieuwe kijk op media asset management. Dit systeem voor workflow in press- en prepressomgevingen is gebaseerd op Imation's Media Manager en integreert onder andere de volgende functies:


· RIP- technologieën

· Media Asset Management

· Kleurproeven

· Gegevensopslag en beheer

· Distributie van data via het Internet

Workflowmanagement met RIP
Wanneer de opmaak eenmaal is vervaardigd in QuarkXpress, InDesign of andere opmaaksoftware, ondersteunt Imation's betrouwbare, digitale RIP-software de productieworkflow volledig. De uitvoer van het bestand is mogelijk in, onder andere, de formaten TIFF-iT, P1, PRPF of PDF-iT op een veelheid aan systemen: voor bestandsoverdracht, naar proefprinters, filmbelichters, CTP-systemen en hoge-snelheidslaserprinters.

Imation - marktleider in kleurproefsystemen en kleurmanagement oplossingen - demonstreert het MatchFlow-systeem in een opstelling voor digitale workflow tot en met de uitvoer van een proef. Het systeem omvat de complete productreeks benodigd voor alle productieprocessen vanaf de opmaak van een document, inclusief de uitvoer digitaal gerasterde kleurproeven. Imation's kleurproefsystemen omvatten het hele scala van gangbare formaten, van A3+ tot A1/A0, evenals de aansturing van huidige print- en proeftechnologieën zoals DOD-inkjet, LASERCOLOR en Infrared-Laser (LIFT) door de fabrikanten Canon, Hewlett-Packard, Xerox en CreoScitex. Imation heeft in de ontwikkelfase van de RIP en kleurmanagement-oplossingen nauw met deze fabrikanten samengewerkt.

Alle oplossingen zijn geïntegreerd door middel van Imation's gepatenteerde CFM (Color Fidelity Module) systeem. Deze zogeheten Color Management Module (CMM) verzekert consistente en uniforme kleurweergave onafhankelijk van het gekozen uitvoersysteem. Het CFM-systeem garandeert een werkelijke weergave van de zwarte kleur bij de scheiding van de kleuren gedurende het productieproces, waardoor het mogelijk wordt de uitvoer te scheiden naar vier 'echte' (CMYK) kleuren.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minidata-tape, de 120MB SuperDisk-diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. In 2000 bedroeg de omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering 1,2 miljard dollar. In december 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota VS. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol Rijk. Nadere informatie is te vinden op de bedrijfswebsite www.imation.com.

Meer informatie:

Imation International B.V.
Color Technology Division
Pim Nijenhof
00 31 (20) 654 21 75
pwnijenhof@imation.com

Graphit b.v.
Ronald Leusink
00 31 (75) 628 60 06
ronald.leusink@graphit.nl

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl