CMG


Persbericht

CMG organiseert kosteloze seminars met Tom Gilb over 'Evolutionary Project Management'

Amstelveen, 2 mei 2001 - CMG organiseert in mei een viertal seminars waarin Tom Gilb, een van de bekendste theoretici op het gebied van systeemplanning en -ontwikkeling, zal spreken over de door hem ontwikkelde 'Evolutionary Project Management'-theorie en de daarop gebaseerde methodes. Deze seminars zijn geheel kosteloos en zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar nieuwe methodes voor het snel en succesvol uitvoeren van projecten.

De seminars maken deel uit van de het 'Guru4Pro'-initiatief van CMG, waarbij regelmatig bekende 'goeroes' op het gebied van ICT- en projectmanagement worden uitgenodigd voor het geven van een aantal seminars. Deze evenementen zijn geheel kosteloos. Tom Gilb is de één van deze goeroes en hij geeft in mei vier seminars:


* Maandag 14 mei - Groningen

* Dinsdag 15 mei - Enschede

* Woensdag 16 mei - Delft

* Donderdag 17 mei - Eindhoven

Tom Gilb heeft aan de wieg gestaan van een aantal zeer effectieve methoden voor software-projectmanagement. Voorbeelden hiervan zijn de - ook door CMG-MCS toegepaste - Software Inspecties, Requirements Management, Kwantificeren van kwaliteitsaspecten en Evolutionary Project Management (EVO). EVO is een methode voor het tijdig en binnen budget opleveren van risicovolle projecten, die de afgelopen dertig jaar erg succesvol is gebleken. EVO besteedt zeer veel aandacht aan vroegtijdige levering van meetbare toegevoegde waarde aan de klant.

Gilb is een internationaal bekende goeroe op het gebied van kwaliteitsmethoden, systeemplanning en -ontwikkeling. Bovendien wordt hij al sinds jaren gevraagd voor top management problemen van grote bedrijven. In 1993 heeft Tom Gilb samen met Dorothy Graham een wereldwijd standaardwerk over software inspecties gepubliceerd. De methode vindt zijn oorsprong in de Fagan inspectiemethode, die Tom Gilb in de afgelopen 25 jaar op meer dan 400 punten verbeterd heeft. In 1988 publiceerde Tom Gilb in zijn 'Principles of Software Engineering Management' al zijn Evolutionary Project Management methode. En binnenkort komt zijn boek 'Competitive Engineering' uit, waarin zijn management methoden zijn samengevat. Tom Gilb is een 'must' voor automatiseerders die het in de 21e eeuw willen gaan maken. In zijn lectures gaat hij de uitdaging aan om populaire trends zoals RAD, Rapid Prototyping, DSDM, RUP en Extreme Programming te vergelijken met EVO. Meer over Tom Gilb is te vinden op www.result-planning.com.

De Guru4Pro-bijeenkomsten zijn bedoeld voor laatstejaars studenten, starters in de ICT, programmeurs, software-ingenieurs, projectmanagers, projectleiders, ICT-architecten en consultants. De aanvang is 18.00 uur - voorafgegaan door een dinerbuffet om 17.00 uur - en de seminars duren tot circa 22.00 uur. De bijeenkomsten worden afgesloten met een informele borrel. Na afloop ontvangen alle bezoekers van CMG een boek van Tom Gilb over EVO.

Meer informatie is te vinden op de website van CMG: www.cmg.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site tevens online aanmelden voor een van de seminars.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG helpt organisaties door middel van management consultancy diensten, systeemontwikkeling & -integratie, software applicaties en outsourcing van het beheer van belangrijke business processen. Deze diensten richten zich op het genereren van inkomsten, versterking van de concurrentiepositie en verbetering van de operationele efficiency. Tegenwoordig gaat het ook om het bouwen van veilige ICT platformen voor de toepassing van electronic en mobile business (e- en m-commerce).

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 16 landen. CMG beschikt over kennis van en oplossingen en producten voor een breed scala aan markten zoals finance, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting. CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. Bovendien kan de Groep door middel van de combinatie van deze producten en haar diensten organisaties adviseren op het gebied van m-commerce strategieën en deze effectief implementeren.

CMG werkt nauw samen met haar klanten en heeft met hen vaak langdurige relaties waardoor zij kan bijdragen aan hun succes. Door middel van de kwaliteit van haar dienstverlening, producten en professionele en toegewijde medewerkers, levert CMG toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Dit vormt een basis voor het voortdurende succes van de Groep.

CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMARK 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap en Euronext 100 index).