Datum: 14 mei 2001

Verdachte inbraak bedrijf aangehouden Sassenheim/Voorhout (D1) De politie heeft zaterdagnacht 12 mei omstreeks 05.15 uur een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf. Agenten zagen de man fietsen op de Jacoba van Beierenweg te Voorhout met een aantal opvallende jassen bij zich. Omdat de man eerst de jassen weggooide en later op de Loosterweg zich van zijn fiets ontdeed, zette de politie de achtervolging in. In een bollenveld werd hij later aangehouden. De jassen bleken afkomstig van een bedrijf aan de Teylingerlaan in Sassenheim.

Onder invloed Noordwijk/Noordwijkerhout (D1) Een 48-jarige Rijnsburger is zondagmiddag 13 mei op de Vogelaardreef in Noordwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 400 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Een 29-jarige Lissenaar werd op de Ruigenhoekerweg te Noordwijkerhout op zondagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 280 ug/l. Een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur vielen hem ten deel. Een 58-jarige Bleiswijker werd aangehouden op de Ruijgenhoeck te Noordwijk
wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 260 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1uur.

Diefstal uit woningen Oegstgeest (D2) In een woning aan de Louis Couperuslaan is op vrijdag 11 mei tussen 12.30 en 14.15 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) binnen te komen door de buitendeur van de garage open te breken. Uit de woning werd een jas, een tas, sieraden en een geldbedrag weggenomen. Daarnaast nam de insluiper uit de auto in de garage een autoradio mee. Ook een woning aan de Hofbrouckerlaan werd bezocht door het dievengilde. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd op vrijdagochtend 11 mei tussen 02.00 uur en 07.00 uur. Weggenomen werd een geldbedrag.

Auto in de brand Oegstgeest (D2) Op zondag 13 mei omstreeks 00.50 uur heeft op de Jan van Ruusbroeclaan een auto in de brand gestaan. Door nog onbekende oorzaak is vermoedelijk de brand in de wielkast van het linker voorwiel ontstaan. De voorzijde van het voertuig brandde volledig uit. Een daarnaast geparkeerde auto liep eveneens schade op.

Mishandeling Katwijk (D2) Een 17-jarige Katwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling op zondag 13 mei tussen 02.45 uur en 03.00 uur door een groep jongens. De Katwijker fietste over de Boogschutter toen een andere jongen naast hem kwam fietsen. Volgens de Katwijker spraak deze hem aan, waarna een woordenwisseling volgde. De Katwijker zag ondertussen nog een viertal andere jongens aan komen fietsen. De Katwijker werd vervolgens door de eerste jongen in het gezicht geslagen, waarna hij ook geslagen en geschopt werd door de andere jongens. De Katwijker liep letsel op aan het gezicht en pijnlijke ribben en benen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding verdachte diefstal uit bedrijf Katwijk (D2) De politie van Katwijk heeft op zaterdag 12 mei omstreeks 04.35 uur een 19-jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Teylingerlaan even daarvoor. Agenten zagen een man fietsen in de omgeving met een partij kleding. Bij het zien van de agenten fietste de man hard weg. Na een korte achtervolging sloeg de man de bollenvelden in, liet de kleding vallen en zwom vervolgens een sloot over. In het veld trachtte hij zich te verbergen, maar werd gevonden door een politiehond. De verdachte was vermoedelijk via het hek op het bedrijventerrein bij het pand gekomen en daar een ruit ingeslagen en verwijderd.

Verkeersongeval Katwijk (D2) Een 33-jarige bestelbusbestuurder uit Waddinxveen heeft op zondag 13 mei omstreeks 23.30 uur letsel aan een arm opgelopen na een aanrijding. De automobilist reed over de Campingweg komende vanaf de camping. Omdat zijn passagier, een 29-jarige man uit zijn woonplaats, zijn gordel niet vast kreeg probeerde hij deze te helpen. Hoewel de bestuurder niet hard reed, stuurde hij richting een lantaarnpaal en reed ertegen aan. Hierdoor kwam de bestelbus op zijn kant te liggen. Beide mannen wisten zelf uit de bus te komen. De bestuurder liep snijwonden in een arm op en moest voor hechtingen overgebracht worden naar het LUMC te Leiden.

Aanrijding met letsel Benthuizen (D3) Op zaterdag 12 mei om 04.00 uur is een 31 jarige man op de Hogeveenseweg in Leimuiden door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden met zijn personenauto. Het slachtoffer is gewond aan hoofd, handen en borst overgebracht naar het Westeinde Ziekenhuis in 's-Gravenhage. De verkeersdienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld waardoor de Hoogeveenseweg tijdelijk is afgesloten voor al het verkeer. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto te water Hazerswoude-dorp (D3) Op zaterdag 12 mei om 14.30 is een 47 jarige vrouw uit Hazerswoude-dorp op de Voorweg met haar personenauto te water geraakt nadat ze achteruit was gereden met haar personenauto. De vrouw wilde achter uit een dammetje oprijden maar zag een achter haar liggend slootje over het hoofd en reed achter uit de sloot in. De vrouw en haar kind kwamen met de schrik vrij.

Poging inbraak woning Oude Wetering (D3)
Op zaterdag 14 mei rond 04.00 uur hoorde een 34 jarige inwoner van een woning aan het Hofje in Oude Wetering een vreemd geluid aan de voorzijde van zijn woning. Toen hij beneden ging kijken zag hij een man bij zijn voorraam staan en begon tegen de man te schreeuwen. De man ging er als een haas vandoor.Nadat de politie ter plaatse was gekomen bleek dat de gevluchte man had getracht in te breken.De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en de politie heeft de aangifte opgenomen.

Auto te water Oud Ade (D3) Op zaterdag 14 mei rond 05.30 uur reed een 29 jarige man uit Leiden over de Provinciale weg N445 in Oud Ade in de richting van Roelofarendsveen toen er een aantal eenden de weg overstaken. De automobilist probeerde de eenden te ontwijken maar raakte hierbij de controle over zijn personenauto kwijt. De auto kwam in de naast de weg gelegen berm terecht slipte , sloeg over de kop en gleed de naast de weg liggende sloot in.De bestuurder kwam met de schrik vrij. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Fietsongeval Leiden (D4) Op zaterdag 12 mei om 19.30 is een 23 jarige man uit Leiden ten val gekomen op de Sint Jorissteeg in Leiden. De man had iets te fanatiek in zijn handremmen geknepen en was over de kop geslagen met zijn fiets. De ambulance kwam ter plaatse en hebben de man ter plaatse behandeld waarna de man weer zijn weg kon vervolgen met de nodige schrammen.

Aanhouding verdachte mishandeling Leiden (D4) Een 41-jarige Leidenaar is maandagochtend 14 mei omstreeks 06.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling van een 70-jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond maandag 7 mei plaats op het volkstuinencomplex aan de Vlietweg. Het slachtoffer sprak de verdachte aan omdat deze een bak had meegenomen zonder dit eerst te vragen. De verdachte reageerde hierop met slaan en schoppen. Ook zou hij het slachtoffer bij de keel hebben gepakt. Het slachtoffer moest korte tijd in het Rijnlandziekenhuis worden opgenomen met zware bloeduitstortingen in de keel en op de borst.

Aanhouding verdachte Leiden (D4)
Een 24-jarige Leidenaar is zaterdagnacht 12 mei omstreeks 02.45 uur aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets. De man verklaarde onder invloed van alcohol op het Noordeinde een 18-jarige plaatsgenote van de fiets te hebben getrokken. Hij zou dit hebben gedaan omdat zijn eigen fiets gestolen was.

Verdachte mishandeling aangehouden Leiden (D4)
Een 20-jarige Hagenaar is zaterdagnacht 12 mei omstreeks 03.15 uur aangehouden en in verzekeringgesteld op verdenking van mishandeling van een 21-jarige Leiderdorper en een 24-jarige Leidenaar. De mishandeling vond plaats op de Beestenmarkt en zou door twee personen zijn gepleegd, onder wie de aangehouden Hagenaar. De andere verdachte is onbekend gebleven. De leiderdorper hield aan de mishandeling een pijnlijk gezicht over een arm uit de kom. De Leidenaar had pijn in de nek. Beiden zijn behandeld in het LUMC te Leiden. Onduidelijk is wat de aanleiding tot de mishandeling was.

Onder invloed Voorschoten (D4) Een 48-jarige Voorschotenaar is zaterdagnacht 12 mei omstreeks 04.00 uur onder invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto aangereden op de parkeerplaats aan de Schramlaan. De ademanalyse wees een ademalcholgehalte van 795 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal, zijn rijbewijs is ingetrokken en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Fietsongeval Leiden (D4) Op zondag 13 mei rond 03.30 uur was een 33 jarige man uit Leiderdorp na een vrijgezellenfeestje op zijn fiets gestapt . De man reed op de Sint Jorissteeg in Leiden toen hij met zijn fietspedaal een paaltje raakte en daardoor ten val kwam. De man was gewond aan zijn hoofd en is naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Onder invloed Leiden (D4) Op zondag 13 mei om 04.30 uur zagen agenten in Leiden een personenauto slingerend over de Kooilaan rijden. Bij controle bleek dat bestuurder onder invloed was van alcohol. De 36 jarige bestuurder uit Zevenbergen blies op straat een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de bestuurder 1025 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen en de bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen alsmede een rijverbod van 13 uur.

Onder invloed Leiden (D4) Op zondag 13 mei rond 05.27 uur zagen agenten uit Leiden op de langegracht wederom een personenauto slingerend over de weg rijden. Na staande houding bleek ook deze bestuurder onder invloed te zijn van alcohol. De 44 jarige bestuurder uit Leiden blies ter plaatse een F-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies de man op de ademanalyse 1110 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder kreeg een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal.

Geen voorrang Alphen aan den Rijn (D5) Een 65-jarige fietster uit Alphen aan den Rijn verleende zaterdag 12 mei rond 20.00 uur geen voorrang aan een 28-jarige automobiliste uit Aalsmeer op de kruising bij de Frederik Hendrikstraat. Er ontstond ene botsing waarbij de fietster ten val kwam. Zij is met een gebroken been overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Te veel gedronken Alphen aan den Rijn (D5) Een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn was zondag 13 mei rond 3.30 uur met zijn fiets ten val gekomen op de Witte de Withstraat. Hij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l. De jongen moest in het ziekenhuis worden behandeld aan de gevolgen van de valpartij maar kon wel weer naar huis. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Te veel gedronken Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 52-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel reed zondag 13 mei rond 20.30 uur zwalkend over de Europalaan. Zij werd daarom staande gehouden en bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 640 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd, de vrouw kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal.

Tractor op het strand Zevenhuizen (D6) Een 19-jarige man uit Moerkapelle reed zaterdag 12 mei rond 18.30 uur met zijn tractor rondjes over het strand van het recreatiegebied Zevenhuizerplas. Er waren op dat moment nog veel mensen aanwezig. De man bleek tevens te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Aanrijding en alcohol Boskoop (D6) Een 24-jarige man uit Boskoop reed zaterdag 12 mei rond 19.30 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen respectievelijke een verkeersbord en een verkeerspaal op de Snijdelwijklaan ter hoogte van de verkeersoversteekplaats. Hij reed door en zijn auto werd even later teruggevonden op de Wilhelminalaan. De man kon later worden aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij bleek tevens te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Camper in de brand Krimpen aan de Lek (D8) Op vrijdag 11 mei omstreeks 16.30 uur heeft aan de Hoofdstraat een camper in de brand gestaan. De oorzaak van de brand is niet bekend. Vermoedelijk is de brand begonnen bij de op gas lopende koelkast. De bewoner was niet thuis toen de brand begon. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de camper helemaal uitbrandde.

Rijden onder invloed Bergambacht/Lekkerkerk (D8) De politie heeft op zaterdag 12 mei omstreeks 18.25 uur een 23-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed over de Lekdijk West komende uit de richting van de Veerweg. Hij had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Net voor een bocht naar links wilde de automobilist een voorganger inhalen. Echter hij twijfelde en remde af. Hierdoor raakte de auto in de slip waardoor hij de dijk afreed en het talud afgleed. Hierbij botste de bestuurder tegen twee reflectorpaaltjes en een hectometerpaaltje. Ter plaatse gekomen agenten constateerden dat de automobilist onder invloed was van alcohol en lieten hem blazen. Op het bureau wees de ademtest een resultaat aan van 445 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vier uren. De auto was total loss en moest worden weggetakeld.

Brand in een woning Gouda (D7)
In een woning aan de Gedenklaan te Gouda is vrijdag in de namiddag brand ontstaan. Om 18.06 uur werd de brand gemeld. Bleek dat in de keuken brand was ontstaan door een vlam in de pan. E.e.a. veroorzaakte een hevige rookontwikkeling De bewoner een 38 jarige man werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd i.v.m. ademhalings moeilijkheden. Zijn toestand werd later op de avond stabiel genoemd.

Controle overlast Gouda (D7)
Gedurende het weekeinde werd op verschillende bekende plaatsen (hot spots) toezicht en controle uitgeoefend. Op de Noorderwerf werden een vijftal jongeren onderhouden en weggestuurd.

Onder invloed betrokken bij aanrijding Gouda (D7)
Van een 34 jarige inwoner uit Gouda is het rijbewijs ingevorderd. De man bestuurde een personenauto en raakte betrokken bij een aanrijding op de Van Baerlestraat. De man botste op een auto die voor hem reed bestuurd door een 64 jarige inwoner uit Gouda. Niemand raakte gewond. De uitslag van de ademtest was 660 ug/l.

Aanhouding bij inbraak Gouda (D7)
Een 36 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden in een groot winkelbedrijf aan de Kleiweg te Gouda. Na een melding over het ingooien van een ruit trof de politie twee vernielde ruiten aan. In de winkel trof men de man die voldeed aan het opgegeven signalement die werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man werd tevens gehoord voor de diefstal van huisraad aan een woning aan de Walraven van Halllaan op 1 januari van dit jaar. Na verhoor is de man heen gezonden.

Bedrijfsinbraak Bodegraven (D7)
Uit een bedrijf aan de Goudseweg in Bodegraven werd zaterdag omstreeks 04.00 uur een inbraak ontdekt. De daders werden op heterdaad betrapt. Zij wisten in een snelle auto te ontkomen. Uit het bedrijf werden LCD schermen en een aantal computers weggenomen. Men was het bedrijf binnengekomen door een raam uit te nemen.

Vier verdachten aangehouden bij bedrijfsinbraak Gouda (D7)
Zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Tielweg. Toen de politie arriveerde stond zij oog in oog met een drietal verdachten die juist computers uit het pand droegen. Zij lieten de computers vallen en gingen er vandoor. Twee van hen konden na een achtervolging in de omgeving op een bedrijfsterrein worden aangehouden. Bij het pand werd een bestelauto aangetroffen die was vol geladen met computers. De auto werd in beslag genomen. De politie stelde vervolgens een onderzoek in naar de overige verdachten. Twee verdachten werden enkele uren later gesignaleerd in een personenauto op het bedrijven terrein. Er ontstond een achtervolging in tot in de binnenstand van Gouda waarbij werden politie auto betrokken waren. Op de Hoge Gouwe botsten de verdachte op een paaltje Zij vluchtten de auto uit. De achtervolging werd voortgezet hetgeen resulteerde in twee aanhoudingen. Een 30 jarige verdachte werd om 06.45 uur aangehouden op de Geertje Bultsteeg. Een 17 jarige verdachte werd om 07.15 uur aangehouden op het dak van een pand aan de Markt te Gouda. DE verdachte was aan de zijde van de Naaierstraat de daken opgeklommen. De verdachten waren 16, 17, 19 en 30 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam. De 30 jarige heeft een onbekende woon of verblijf plaats. Allen zijn ingesloten.

Aanhouding vernieler/inbreker Gouda (D7)
Zaterdagmorgen omstreeks 05.20 uur werd een 32 jarige Gouwenaar aangehouden in de Kerksteeg. Bij de politie was kort daarvoor gemeld dat er werd ingebroken in een Restaurant op de Markt. Een ruit werd vernield De verdachte voldeed aan het signalement. Op het moment dat de politie hem aantrof liep hij met een straatklinker in de hand.

Inbraak in woningen Gouda (D7) Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Graaf van Bloisstraat. Men kwam binnen via een afgesloten achterdeur na over schuttingen te zijn geklommen. Uit de woning werden geld en diverse goederen weggenomen. Uit een woning aan de F.W.Reitzstraat werd geluidsapparatuur ontvreemd.

Aangifte mishandeling Reeuwijk (D7) Een 18 jarige inwoner uit Uithoorn deed aangifte van mishandeling welke had plaats gevonden bij een horeca gelegenheid op de Nieuwdorperweg. De dader die aanvankelijk door getuigen werd aangehouden wist te ontkomen. Van hem is een signalement bekend. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. Onder zoek wordt voortgezet.

Verkeersongeval met vier gewonden Bodegraven (D7) Op de A12 onder Bodegraven ontstond zondagmorgen om 04.15 uur een ernstige aanrijding. Een personenbusje was over de kopgeslagen nadat dit vermoedelijk met hoge snelheid van achter was aangereden door een personenauto. Twee inzittende werden uit het busje geslingerd. Vier gewonden werden naar een ziekenhuis vervoerd. Personalia en andere gegevens zijn bekend bij het Korps Landelijke Politie diensten (KLPD). Enkele uren later om 07.20 uur ontstond op nagenoeg dezelfde plaats opnieuw een aanrijding. Twee rijstroken waren afgesloten hetgeen duidelijk en ver van tevoren was aangegeven met pylonen matrixborden en een actiewagen. Men was bezig de rijstroken te reinigen. De bestuurster van een personenauto een 33 jarige inwoonster uit Gouda zag dit alles niet en botste op de actie wagen. Het personeel op de rijstroken kon tijdig wegkomen doordat een van hen het ongeval zag aankomen. De bestuurster liep hoofdletsel op.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht Het aantal snelheidsovertreders op de Gemeneweg, de Hogeveenseweg en de Rijndijk blijft laag. Bij snelheidscontroles rond Hazerswoude de afgelopen week bleef op alle drie de wegen het aantal snelheidsovertreders beneden de 3%. Hoewel er nu en dan nog zeer hoge snelheden worden gemeten - vrijdag nog werd bij een auto die over de Rijndijk reed een snelheid van 125 km/u vastgesteld - houdt het overgrote merendeel van de bestuurder zich aan de limiet. Ook op de C.G. Roosweg, tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven, en de Schoonhovenseweg, tussen Gouda en Bergambacht, zijn de resultaten goed. Het aantal snelheidsovertreders is laag, waardoor de veiligheid is toegenomen. controles op de overige speerpunten In verschillende gemeenten hield de politie controles op het dragen van de veiligheidsgordel. Gemiddeld 9 van de 10 bestuurders draagt de gordel. Bij het warme weer van afgelopen week, merkt de politie op dat veel brommerrijders de helm niet dragen. Zij lopen niet aleen risico op een boete van f 90, belangrijker is dat zij bij een ongeval ernstig letsel riskeren. Bij een alcoholcontrole zondagavond 13 mei rond de Ruigenhoek, langs de provinciale weg N206, heeft de politie drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed. 243 bestuurders hadden niet teveel gedronken en konden hun weg vervolgen. verkeershandhaving in de komende week: maandag 14 mei t/m 20 mei
De politie zal de snelheidscontroles op de Gemeneweg, de Hogeveenseweg en de Rijndijk voortzetten. Ook op de C.G. Roosweg tussen Krimpen en Schoonhoven en de Schoonhovenseweg tussen Gouda en Bergambacht kunnen controles worden verwacht. Gecombineerde controles waarbij gelet wordt op het dragen van zowel de veiligheidsgordel als de brommerhelm houdt de politie maandag in Schoonhoven, Lekkerkerk, Ouderkerk en Krimpen. Dinsdag vinden deze controles plaats in Leiden, Lammenschansplein, Churchilllaan, Voorschoterweg en in Voorschoten, Trompweg, Leidseweg, en in Hillegom en Lisse. Woensdag wordt gecontroleerd in Rijnsburg, Oegstgeest, Sassenheim, Katwijk, Noordwijk en Valkenburg. Donderdag controleert de politie in Leiderdorp, Roelofarendsveen en Leimuiden. Vrijdagavond 18 mei houdt de politie een alcoholcontrole in Leiden en zondagmiddag 20 mei zal een alcoholcontrole worden gehouden in Lisse en Hillegom


Noot voor de redactie /