Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

P E R S B E R I C H T

EMC verhoogt datamobiliteit met reeks nieuwe software- en hardwareoplossingen

Fibre channel over IP; SRDF for Data Mobility; nieuwe Connectrix-modellen; interoperabiliteit switches en directors van diverse leveranciers

Nieuwegein, 14 mei 2001 ? EMC heeft een reeks nieuwe software- en hardwareoplossingen op de markt gebracht die de mobiliteit van grote datavolumes sterk verhoogt. Te denken valt aan distributie van webcontent, migratie van datacenters, migratie van bedrijfskritische applicaties en load balancing. Samen met CNT, pionier en marktleider op het gebied van IP-gebaseerde opslagnetwerken, heeft EMC de EMC Fibre Channel Symmetrix Remote Data Facility for Internet Protocol (SRDF-FC-IP) gerealiseerd. Het betreft een werkelijke data mirroring-oplossing die de grenzeloze mogelijkheden van het Internet Protocol (IP) combineert met de prestaties van reeds gerealiseerde fibre channel-verbindingen. Tegelijkertijd heeft EMC een nieuwe software-oplossing voor datatransport - SRDF for Data Mobility (SRDF-DM) - op de markt gebracht. Tenslotte introduceert EMC een drietal nieuwe Connectrix-oplossingen, daarnaast de kwalificatie voor naadloze interoperabiliteit van switches en directors van diverse merken.

EMC Fibre Channel Symmetrix Remote Data Facility for Internet Protocol (SRDF-FC-IP) is een combinatie van de toonaangevende SRDF-software voor datareplicatie van EMC en de UltraNet-oplossingen van CNT. SRDF-FC-IP maakt het mogelijk om via IP-gebaseerde Virtual Private Networks (VPNs) bestanden, databases en applicaties te mirroren over meerdere, op willekeurige afstanden geplaatste EMC Symmetrix-opslagsystemen. De oplossing gebruikt de volle kracht van de - veelal onderbenutte - VPNs van bedrijven, in combinatie met standaard fibre channel-verbindingen. FC-SRDF-IP komt voort uit een bestaande EMC/CNT-oplossing voor mainframe-gebaseerde ESCON-omgevingen.

Chuck Hollis, EMC's Director of Product Marketing: "EMC en CNT zetten hun samenwerking in een hogere versnelling om gezamenlijk innovatieve en kostenefficiënte oplossingen voor datamobiliteit te realiseren. We realiseren nieuwe manieren om informatiesystemen geschikt te maken voor wereldwijd gebruik. Datacenters aan de andere kant van de wereld zullen presteren alsof ze in het eigen gebouw waren ingericht."

Conversie naar IP
SRDF-FC-IP stelt klanten in staat om enorme datavolumes uit te wisselen tussen verschillende EMC Symmetrix-systemen via een CNT UltraNet-apparaat, dat het formaat voor datatransport converteert naar het formaat voor transport over het IP-netwerk. Daarbij garandeert CNT's gepatenteerde Data Integrity Check de complete integriteit van de getransporteerde data. De oplossing is met name geschikt voor locatiegebonden applicaties die snelle wereldwijde toegang en datareplicatie op afstand nodig hebben. Bijvoorbeeld het installeren van een mirror van een bedrijfskritische website, het verversen van een data warehouse of het migreren van complete suites met applicaties en databases. SRDF-FC-IP maakt een kopie van alle gegevens en zorgt op basis van innovatieve netwerktechnologie van CNT voor de veilige en efficiënte datatransmissie via het breedbandige IP-netwerk naar een Symmetrix-systeem op afstand. Op die verre locatie kan de kopie worden ingezet om de locale markt aan te boren of om voor verhoogde bescherming van bedrijfskritische applicaties tegen storingen en uitval te zorgen.

Investeringen benutten
Bill Collette, chief technology officer and vice president of engineering van CNT: "EMC speelt in op de immense en almaar groeiende opslagbehoefte van moderne mondiale bedrijven. SRDF-FC-IP stelt bedrijven in staat om hun investeringen in fibre channel- en IP-netwerken ten volle te benutten om hun gegevensopslag kosteneffectief uit te breiden en gelijktijdig hun gegevensbeveiliging en opslagbeheer te verbeteren." #

SRDF for Data Mobility (SRDF-DM)
EMC heeft een nieuwe variant op de markt gebracht van haar Symmetrix Remote Data Facility (SRDF), de aan EMC Symmetrix-systemen gekoppelde, zeer succesvolle software voor dataherstel bij systeemuitval en datareplicatie. De nieuwe oplossing,- SRDF-DM for Data Mobility - is op maat gesneden voor gebruikers met snel in omvang groeiende applicaties en databases. De kern van de oplossing is gelijk aan SRDF, zodat de oplossing net als SRDF geschikt is voor het distribueren van webcontent, het migreren van databases en applicaties; en het realiseren van load balancing, onafhankelijk van de gebruikte serverplatforms, besturingssystemen, databases en applicaties. SRDF-DM dekt de volledige behoefte van bedrijven aan datamobiliteit, waardoor de noodzaak om met verschillende DM-applicaties te werken wegvalt. De oplossing vergt daardoor minder training en verhoogt de productiviteit. De volledige SRDF-oplossing, kan later apart worden aangeschaft, om te profiteren van de totale functionaliteit voor dataherstel en herstart bij systeemuitval. #

Nieuwe Connectrix-modellen
De groeiende behoefte om steeds meer hosts en servers op steeds meer opslagcapaciteit aan te sluiten, heeft geleid tot de vraag om kleinere verbindingsapparaten die dezelfde beschikbaarheid en betrouwbaarheid bieden. Als antwoord hierop introduceert EMC drie nieuwe Connectrix-fibre channel-apparaten: de Connectrix ED-64M-director, de Connectrix DS-32M-switch, en de Connectrix DS-16M-switch. Bij deze nieuwe modellen zijn de poorten tweemaal dichter opeengepakt, waardoor de apparaten de helft van de vloerruimte van hun voorlopers innemen. Daarbij is de hoge beschikbaarheid die klanten van EMC gewend zijn, onverminderd gehandhaafd. EMC heeft de nieuwe modellen, zoals gebruikelijk, rigoureus getest op interoperabiliteit en gekwalificeerd voor foutloze samenwerking met EMC Symmetrix- en EMC CLARiiON-systemen.

De Connectrix ED-64M director, de opvolger van de Connectrix ED-1032, biedt ruimte aan maximaal 256 poorten in een enkel kabinet en is gebundeld tot maximaal 512 poorten. Het apparaat combineert ultra-hoge prestaties; complete redundantie van componenten; nonblocking, protocol-onafhankelijke architectuur; krachtige beveiligingsopties en ongelimiteerde schaalbaarheid, en is gepositioneerd als een cruciale bouwsteen voor toekomstige bedrijfskritische opslagsystemen. De Connectrix DS-32M is een switch met een maximum van 32 poorten, die minder dan 3 inch aan rackruimte vergt en die geschikt is voor bijvoorbeeld bedrijfsafdelingen. De Connectrix DS-16M biedt 16 poorten, vergt minder dan 2 inch aan rackruimte en is bijvoorbeeld geschikt voor bijkantoren, die webcontent moeten distribueren. De management software EMC ControlCenter, Connectrix Manager en ESN Manager stellen gebruikers van EMC Connectrix-apparaten in staat om een uniforme configuratie-, operatie- en beheerinfrastructuur te realiseren.
#

Interoperabiliteit
EMC streeft er voortdurend naar om de meest open oplossingen voor netwerkopslag te bieden en heeft in de laatste zes jaar dan ook meer dan $
1 miljard geïnvesteerd in interoperabiliteitstests. Recentelijk heeft EMC in dit kader de interoperabiliteit van fibre channel-apparaten en -software van Brocade Communication Systems en McDATA Corporation, evenals van EMC's eigen Connectrix directors en switches getest en gekwalificeerd. Deze samenwerking van verscheidene technologieën stelt klanten van EMC in staat om de waarde van hun investeringen in switches van diverse leveranciers te bewaren bij het realiseren van de wrijvingsloze informatiestroom, die nodig is om een goede concurrentiepositie te verwerven en te behouden.

Vijf grote hordes
Jim Rothnie, Senior Vice President en Chief Technology Officer van EMC: "Om naadloze en beheervriendelijke netwerkopslag te realiseren moeten leveranciers vijf grote hordes nemen: (1) het testen en kwalificeren van opslagsystemen van meerdere leveranciers binnen één enkele SAN-omgeveing, iets wat EMC eerder dit jaar heeft voltooid; (2) de mogelijkheid bieden om opslagzones van verscheidene leveranciers te definiëren en beheren, iets waarvoor EMC recentelijk ESN manager heeft gelanceerd; (3) het integreren van NAS en SAN in één enkele opslagomgeving, wat wij hebben gerealiseerd met onze nieuwe HighRoad-software; en (4) het van Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM)- en IP-technologie, wat wij hebben gerealiseerd in samenwerking met Cisco, CNT, Lucent, Nortel en anderen. (5) het bieden van interoperabiliteit tussen switches van verscheidene leveranciers, en dat is precies wat wij nu samen met Brocade en McData hebben verwezenlijkt."

EMC heeft de volgende op standaarden gebaseerde fibre channel-apparaten getest en gekwalificeerd als volledig interoperabel in een Enterprise Storage Network: Brocade Silkworm 16-poort en 8-poort switches, McDATA ED-5000 enterprise director alsmede EMC Connectrix ED-1032 enterprise director, Connectrix DS-16B en Connectrix DS-8B switches. EMC heeft gepland om nog andere apparaten te zullen testen en kwalificeren. #

Marktaandeel
Volgens Gartner Dataquest bedraagt de mondiale markt voor datamobiliteit/replicatie tegenwoordig $ 1,2 miljard, en zal deze groeien naar $ 2,8 miljard in het jaar 2004. Het onderzoeksbureau rapporteert EMC leidende marktaandeel in software voor opslagbeheer in 2000 met zes procentpunten is gegroeid naar 25,5 procent. Volgens IDC heeft EMC haar nummer 1 marktaandeel in netwerkopslag van 20,3 procent in 1999 uitgebouwd naar 30.5 procent in 2000, wat overeenkomt met meer dan tweemaal het marktaandeel van de nummer twee.

EMC

EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is

marktleider in de snel groeiende markt voor intelligente enterprise

opslagsystemen, software, netwerken en services. Ook op technologisch

gebied loopt EMC voorop. De producten van het bedrijf dragen zorg voor

opslag, toegang, beheer en bescherming van informatie, vanuit alle

belangrijke IT-omgevingen, waaronder Unix, Windows NT, Linux, mainframes en

andere platforms. EMC is genoteerd aan de New York Stock Exchange en

beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer

Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC maakt tevens deel uit van de S&P

500 Index. Voor meer informatie over EMC en haar producten: www.emc.com.