Gemeente Katwijk


Persberichten

Persberichten worden ongeveer een maand op deze pagina getoond. Voor meer informatie over onderstaande persberichten kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, telefoon 071-4062488 of 071-4062487.


* Tijdelijke afsluiting Tramstraat


* Adoptie monumenten door scholen


* KUBUS start reddingsactie Zomeracademie

* Persberichten in het archief



Tijdelijke afsluiting Tramstraat

Katwijk 25 april 2001

Op maandag 14 mei het weekend na moederdag is de Tramstraat gedurende één werkdag afgesloten in verband met leiding-werkzaamheden van de NUON. Aan het eind van de middag is de straat weer open voor verkeer.

Daarnaast wordt op dinsdag 5 juni a.s direct na tweede Pinksterdag tot en met vrijdag 15 juni de Tramstraat aan weerszijden van het Noordeinde tijdelijk afgesloten voor verkeer. De kruising van de Tramstraat en het Noordeinde is daardoor ook afgesloten voor alle verkeer, wel blijft de parkeergarage in de Tramstraat via de route Wilhelminastraat/Tramstraat gewoon bereikbaar.
Het centrum van Katwijk is bereikbaar via de hoofdroutes Rijnmond - Boulevard en Parklaan-Drieplassenweg-Koninginneweg.

De afsluiting heeft verband met vervangen van de klinkerbestrating van de Tramstraat door de definitieve asfaltverharding. De tijdelijke verharding was nodig, omdat als gevolg van de ophoging twee jaar geleden zettingen van de ondergrond werden verwacht.

Bij het aanbrengen van de definitieve asfaltverharding worden bij de kruising met het Noordeinde twee oversteekplaatsen voor voetgangers aangelegd als zogenaamde zebrapaden. Midden op het zebrapad worden zogenaamde middengeleiders aangebracht.

De afsluiting van de Tramstraat wordt tevens gebruikt door de ACK om een damwand langs de tramstraat aan te brengen voor de bouw van Princehaven fase 1D.

terug



Adoptie monumenten door scholen

Katwijk, 20 april 2001

Op woensdag 25 april vindt in de Burgerzaal van het gemeentehuis de overdracht van het monument De Leeuw en het monument op de Joodse Begraafplaats door scholen plaats.

De Farèlschool draagt het monument De Leeuw over aan de Gaspard de Colignyschool. Het monument op de Joodse Begraafplaats, nu nog onder de hoede van de leerlingen van OBS De Krulder, wordt dit jaar geadopteerd door het Andreascollege, locatie Rijnmond. De Katwijkse actie 'Adopteer een monument', waarbij elk jaar twee scholen een monument adopteren, is bedoeld om de jeugd meer inzicht te geven in de wezenlijke waarden van het begrip 'vrijheid' en in historische en hedendaagse ontwikkelingen die een bedreiging vormen voor de fundamentele waarden van ons democratisch systeem.

terug



KUBUS start reddingsactie zomeracademie

Katwijk, 12 april 2001

KUBUS 85, Stichting voor Sociaal en Cultureel Werk Katwijk, heeft aangekondigd een reddingsactie voor behoud van de Zomeracademie te willen ondernemen. Op verzoek van KUBUS heeft de gemeente Katwijk op 11 april toegezegd dat de Zomeracademie en KUBUS een maand extra de tijd krijgen om gezamenlijk een plan uit te werken waarin de bestaansmogelijkheden van de Zomeracademie worden aangetoond. In dit plan wordt onder meer onderzocht of de activiteiten van de Zomeracademie kunnen rekenen op voldoende financieel en maatschappelijk draagvlak.

De gemeente heeft eerder deze maand besloten dat het gebouw van de Zomeracademie op 15 april aanstaande definitief moet verdwijnen van het Strandplein. Nu mag het voorlopig blijven staan tot 15 mei 2001.

terug



Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend