Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek De Homoet, editie 10 mei 2001

RAADSVERGADERING

Op maandag 14 mei 2001, aanvang 20.00 uur, komt de gemeenteraad in een openbare vergadering in het stadhuis bijeen. De agenda luidt als volgt:

1. Opening en trekking van een stemmingsnummer.
2. Spreekrecht burgerij.

3. Vaststelling notulen van de raadsvergadering dd. 2 april 2001.
4. Ingekomen stukken.

5. Voorstel tot:
a. instemming met het laten verrichten van een onderzoek en het uitbrengen van een advies door Spectrum uit Velp conform de door deze instelling uitgebrachte offerte d.d. 9 maart 2001 (no.25) ;
b. vaststelling van de 15ebegrotingswijziging Algemene Dienst 2001.

6. Voorstel tot:
vaststelling van de verordening tot wijziging van de "verordening premiebeleid Wet Inschakeling werkzoekenden (WIW) en Vrijlating van Inkomsten Abw, Ioaw en Ioaz 2001" zoals deze op 1 januari is ingegaan (no.26).

7. Voorstel tot:
a. instemming met de begroting 2001 van de Stichting RIO- Zwolle en de bijdrage van de gemeente Hattem; b. instemming met de inzet van extra rijksgelden voor het jaar 2001 voor de uitvoering van de vier ingediende verbetertrajecten. (no.27) ;
c. vaststelling van de 14e begrotingswijziging Algemene Dienst 2001.

8. Voorstel tot:
goedkeuring van het besluit tot het verdagen van de beslissing met dertien weken op de bouwaanvraag gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van een woning met bijgebouw op het perceel Kleine Gracht 1 te Hattem (no.28).

9. Voorstel tot:
gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Beatrixlaan/Julianalaan (no.29).

10. Voorstel tot:
a. instemming met de aanschaf van nieuw meubilair ten behoeve van de openbare basisschool "Vlonder" (no.30) ; b. vaststelling van de 9e begrotingswijziging Algemene Dienst 2001.

11. Voorstel tot:
vaststelling van de notitie "Vervoersvoorzieningen ten behoeve van de bewoners van woonvorm Bloemensteijn" (no. 31).
12. Voorstel tot:
a. het beschikbaar stellen van de rijksvergoeding i.c.t.-gelden voor het openbaar basisonderwijs (no.32). ; b. vaststelling van de 16e begrotingswijziging Algemene Dienst 2001.

13. Rondvraag.

14. Sluiting.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL

Burgemeester en wethouders maken bekend dat besloten is om de Hoenwaardseweg tot en met 3 juni 2001, of zoveel eerder als mogelijk is, voor al het verkeer afgesloten te houden, met uitzondering van bestemmingsverkeer. Het verbod geldt ook voor bezoekers van camping De Kromholt.
Deze verkeersmaatregel is genomen omdat gezien de mond- en klauwzeer epidemie het niet gewenst is dat mensen zonder een bestemming langs de Hoenwaardseweg zich op deze weg begeven.

Het desbetreffende verkeersbesluit ligt ter inzage bij het bureau Ruimtelijk Beheer.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken, gelet op artikel 3:19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn vergunning te verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.
Het betreft de aanvraag van Stichting Hippisch Centrum Hattem voor een oprichtingsvergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een manege aan het adres Vijzelpad 112 te Hattem.

De aanvraag, de ontwerp-beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen vanaf 11 mei 2001 gedurende vier weken op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-4431639) voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer.

Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
Bovendien liggen de stukken tot het einde van de beroepstermijn elke werkdag van 08.00 tot 12.00 uur bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer ter inzage.

Vanaf 12 mei 2001 kunnen gedurende vier weken schriftelijk gemotiveerde bedenkingen bij het college van burgemeester en wethouders van Hattem worden ingediend. Degene, die schriftelijke bedenkingen indient, kan schriftelijk verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kan in deze periode, indien daarom wordt verzocht (tel. 038-4431639), over de ontwerp-beschikking van gedachten worden gewisseld, waarbij de gelegenheid bestaat om mondeling gemotiveerde bedenkingen in te brengen.

Degenen, die zoals hierboven is omschreven bedenkingen hebben ingediend of belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, kunnen wanneer de beschikking wordt gegeven beroep instellen.

GOEDKEURING BESTEMMINGSPLAN

Burgemeester en wethouders van Hattem geven er kennis van dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 17 april 2001 goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan Bongerd, 13 e partiële herziening. Het plan regelt de voorgenomen bouw van aanleunwoningen en appartementen op het terrein van het Zorg- en wooncentrum De Bongerd te Hattem.
Het bestemmingsplan en goedkeuringsbesluit liggen met ingang van 11 mei 2001 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer. Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep worden ingesteld. Bij Gedeputeerde Staten zijn geen bedenkingen ingebracht tegen het door de raad vastgestelde plan, zodat alleen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING

De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van de verzoeken om vrijstelling bestemmingsplan voor:

1. het veranderen en vernieuwen van een woning met bijgebouw en het oprichten van een schuur op het perceel Werfkamp 2 te Hattem;
2. het uitbreiden en veranderen van een woning op het perceel IJsselstraat 32a te Hattem;

3. het uitbreiden en veranderen van een woning op het perceel IJsselstraat 32b te Hattem.

Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen en met toepassing van artikel 50, lid 6 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunningen te verlenen.

De vrijstellingsverzoeken/aanvragen bouwvergunning liggen met ingang van 11 mei 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

BOUWACTIVITEITEN

Bouwvergunning is verleend voor:

* het uitbreiden en veranderen van een woning, Berg en Bos 9 (VZ
01-05-2001);

* het uitbreiden en veranderen van een woning, Berg en Bos 28 (VZ
01-05-2001).




Voor nadere informatie : Sector R.O.B.
Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending (VZ) van dat besluit aan vergunninghouder een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de President van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:
* het uitbreiden van een woning, Hessenweg 53;
* het oprichten van een schuur, Nieuwstad 16;
* het veranderen en uitbreiden van een dakkapel, Hilsdijk 16;
* het plaatsen van een dakkapel, Hendrikjesweg 54;
* het uitbreiden van een woning, Enkweg 2.
MELDING TOT VOORNEMEN HOUTVELLING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen een melding tot voornemen houtvelling is binnengekomen betreffende het perceel:
* Zandkamp 25, 1 boom

Hattem, 10 mei 2001