Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagochtend 14 mei 2001
09:47 maandag 14 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 2262875
(Verzorgt perspiket en -voorlichting tot donderdagmiddag)

AANRIJDING VEROORZAAKT MET DRANK OP
Emmen
Zondagavond tegen 23.00 uur botste een 47-jarige Emmenaar met zijn snorfiets op de Angelsloërdijk frontaal tegen een 37-jarige plaatsgenote, die daar met haar fiets reed. Ze liep bij de botsing enkele schaafplekken op. De snorfietser bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 605, ongeveer 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt. Wanneer met een motorrijtuig aan het verkeer wordt deelgenomen ( en een snorfiets hoort daar ook bij) wordt bij gebruik van alcohol boven de norm van 570 of bij herhaling het rijbewijs ingevorderd.

ONGEVAL MET LETSEL
Pesse
Zondagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 24-jarige automobilist uit Enschede gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed op de A28 bij Pesse, en raakte daar na een inhaalactie de macht over het stuur kwijt. Hij botste in de berm tegen een boom, en zijn auto kwam op de kop in de sloot terecht. De auto raakte daarbij in brand. Omstanders wisten de beginnende brand te blussen. De man is met nekklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

INBRAAK POSTKANTOOR
Hoogeveen
Zondagnacht rond 1.30 uur is ingebroken in het postkantoor aan de Van Echtenstraat. Het alarm trad omstreeks die tijd in werking. Een eerste onderzoek wees uit dat de toegangsdeur was geforceerd, en dat vermoedelijk een hoeveelheid postzegels is gestolen.

VALS KENTEKEN
Gieten
Zondagmiddag trof de politie op de Asserstraat een 42-jarige automobiliste uit Gasselte aan, met een vals kenteken op haar auto. Ze reed in een ingevoerde personenauto, waarvan de afgifte van het nieuwe kenteken de nodige vertraging had opgelopen. Daarom had ze de kentekenplaten van haar andere auto, die was geschorst, hierop gemonteerd. Het rijden met een vals kenteken levert een verkeersmisdrijf op. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe