Gemeente Rotterdam

Van der Veekenpenning voor Herman Eekels

Wethouder Peter van Dijk (Haven & Economische Zaken) heeft op vrijdagmiddag 11 mei uur de Johan van der Veekenpenning uitgereikt aan Herman Eekels, scheidend directeur van Croon Elektrotechniek. Hij deed dit tijdens het jubileumprogramma van Croon dat dit jaar 125 jaar bestaat. Eekels is 25 jaar directeur geweest van Croon.

Deze gemeentelijke onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich gedurende een reeks van jaren in een leidinggevende functie bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de economische ontwikkeling van Rotterdam.

Eekels krijgt de onderscheiding omdat hij verschillende bestuursfuncties heeft bekleed, zowel landelijk als lokaal. Bovendien heeft hij verschillende projecten geïnitieerd op het gebied van werkgelegenheid en scholing in Delfshaven. Een voorbeeld daarvan is een scholingsproject voor allochtonen in samenwerking met de gemeente Delfshaven en Van Hecke, restauratie De Delft en restauratie De Simba. Mede dankzij Eekels is Croon Elektrotechniek zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de directe omgeving.