Politiebericht Flevoland: Almere 14-05-2001
Verdachte van snelkraak heeft bekend
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

ALMERE De 19-jarige Almeerder die 11 april jl. is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een snelkraak begin maart, heeft bekend. De politie van basiseenheid Almere Buiten heeft hiermee grote vorderingen gemaakt in het onderzoek.

Woensdagnacht 7 maart jl. vond er een snelkraak plaats bij een juwelier aan het Noordeinde. Twee mannen reden een gestolen auto de pui in, stopten een onbekende hoeveelheid sieraden in witte tassen en verdwenen te voet richting het postkantoor.
De politie is direct een rechercheonderzoek gestart en kon op 11 april na huiszoekingen aan de Rozemarijnstraat en de Rozenwerf drie personen aanhouden; twee mannen van 19 en 32 jaar en een vrouw van 44 jaar. Bij deze huiszoekingen zijn grote hoeveelheden sieraden aangetroffen. De 32-jarige man en de vrouw zijn nadat ze bekenden betrokken te zijn geweest bij heling, weer heengezonden. De 19-jarige man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de snelkraak. Wanneer de verdachten voor de rechter moeten verschijnen is op dit moment nog niet bekend.