Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.35 uur
Jazzfestival rustig verlopen

AMERSFOORT Het jazzfestival dat het afgelopen weekend in Amersfoort is gehouden, is rustig verlopen. Met name op zaterdag was er een grote mensenmenigte op het festival afgekomen. De politie heeft geen schatting gemaakt van het aantal festivalgangers.

Buiten een klein opstootje op vrijdag en een vernieling van een ruit van een horecagelegenheid, zaterdag, zijn er geen bijzonderheden te melden. De politie bekeurde tien wildplassers en iemand die een valse naam opgaf.

Te jong op de snorfiets

AMERSFOORT Agenten controleerden zondagavond kort na acht uur een snorfietser op de Hogeweg. De jongen kon geen certificaat tonen. Omdat de jongen geen duidelijkheid kon geven over zijn identiteit, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de jongen dertien jaar te zijn. Met een bekeuring voor het rijden op een snorfiets onder de zestien jaar mocht de jongen naar huis.

Lopend verder

AMERSFOORT Een 26-jarige automobilist uit Amersfoort die maandagmorgen tegen half één gecontroleerd werd, moest lopend verder. Surveillerende agenten controleerden de auto en bestuurder op de Noordewierweg. De periodieke keuring van de auto van de man bleek verlopen en de man had geen geldig rijbewijs. Hiervoor kreeg de man bekeuringen, waarna hij te voet verder kon.

Getuigen van beroving gezocht

AMERSFOORT Naar aanleiding van het persbericht van 13 mei (Straatroof) roept de politie getuigen op zich te melden.

In de nacht van zaterdag op zondag rond half vier werd een 21-jarige inwoner van Hoogland (in tegenstelling tot het eerste bericht, waarin werd gesproken over een 30-jarige Amersfoorter) beroofd van zijn portemonnee. De beroving gebeurde toen de jongeman vanuit de Meridiaantunnel op de Meridiaan reed. Hij kan zich niets van de beroving herinneren. Vermoedelijk is het slachtoffer geslagen en geschopt. De dieven maakten zijn portemonnee buit. Een voorbijganger verleende hulp en de jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerden artsen een hersenschudding, letsel aan gezicht en schouder.

De politie vraagt mensen die mogelijk meer informatie over deze beroving hebben te bellen naar de politie Amersfoort via tel. 0900 8844.

Kettingen geroofd
AMERSFOORT Een 35-jarige inwoonster van Amersfoort werd zondagavond beroofd van haar gouden kettingen.

De vrouw fietste tussen kwart voor en kwart over negen over de Hooglandseweg, toen een fietser haar inhaalde en haar aandacht probeerde te trekken. De vrouw fietste door, maar werd op de kruising met de Schimmelpennickstraat door de man klemgereden. Hij greep de gouden kettingen van de vrouw. Toen het slachtoffer zich verzette, sloeg de man haar in het gezicht. Hierop braken de kettingen en fietste de man weg richting het centrum.

Het zou gaan om een getinte man van tussen de twintig en dertig jaar,
1.65-1.70 m. lang, donker haar tot op de schouders, breed postuur, een witte pet en een groen trainingspak. De man fietste op een damesfiets.

De politie vraagt mensen die mogelijk meer informatie over deze beroving hebben te bellen naar de politie Amersfoort via tel. 0900 8844.