Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 10.30 uur
Ruit woning ingegooid

VEENENDAAL Baldadige jongens hebben zondagavond 13 mei waterzakjes tegen de ruiten van meerdere woningen gegooid.

Omstreeks kwart voor negen kreeg de politie een melding dat er vernielingen zouden worden gepleegd op de Nieuweweg. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de ruit van een woning aan de Vendelsweg was ingegooid met een boterhamzakje dat gevuld was met water.

Kort daarna hebben agenten de dader, een 15-jarige jongen uit Veenendaal, op de Gortsstraat aangehouden. Zijn vriendje, wiens identiteit bekend is, wist te ontkomen. Buurtbewoners verklaarden aan de politie dat de jongens al meerdere keren met zakjes water tegen de ruiten hadden gegooid. Beiden zullen ernstig gewaarschuwd worden. De dader zal een schaderegeling treffen met de benadeelde buurtbewoner.

Wegpiraat met lasergun aan de kant

AMERONGEN Zondagavond 13 mei heeft de politie op de Lekdijk met de lasergun gecontroleerd op overtreders van de maximum toegestane snelheid van 60 km/h.

In totaal vijf automobilisten kregen een proces-verbaal voor te hard rijden. Van één van de overtreders, een 25-jarige man uit Wijk bij Duurstede, werd het rijbewijs ingevorder omdat hij omstreeks kwart over tien de lasergun met een snelheid van 130 km/h passeerde.

Snelheidscontrole

DOORN Op de Dorpsstraat heeft de politie zondagmiddag 13 mei tussen vier- en vijf uur 479 voertuigen gecontroleerd op het overtreden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/h. 35 Bestuurders kunnen rekenen op een proces-verbaal, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km/h.

Automobilist teveel gedronken

VEENENDAAL Maandagmorgen 14 mei omstreeks vier uur heeft de politie op de Weverij een automobilist betrapt op het gebruik van alcohol.

Een eerste blaastest was reden om de bestuurder, een 34-jarige man uit Renswoude, aan te houden en op het bureau te onderwerpen aan een ademanalyse. Er werd 1,85 promille gemeten, bijna viermaal de toegestane hoeveelheid.

De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd.

Hondje onwel geworden
WIJK BIJ DUURSTEDE Zondagmiddag 13 mei omstreeks drie uur werd de politie naar de recreatieplas Gravenbol gestuurd voor een hondje met hartproblemen.

Omdat de dierenambulance niet beschikbaar was belde de eigenaar in paniek met de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek het hondje nog te leven maar had het dier wel last van een onregelmatig hartritme.

De hond is door de agenten naar een dierenarts in Langbroek gebracht. Daar bleek het dier door de zwempartij sterk onderkoeld te zijn. Na behandeling met een infra-roodlamp was het hondje weer helemaal de oude.