PRICEWATERHOUSECOOPERS

Bestuursmutaties PricewaterhouseCoopers International

BESTUURSMUTATIES PRICEWATERHOUSECOOPERS INTERNATIONAL

De CEO van PricewaterhouseCoopers International, Jim Schiro heeft bekend gemaakt dat hij zijn functie gaat neerleggen. Willem Bröcker gaat het voorzitterschap van de Nederlandse organisatie combineren met het voorzitterschap van de Global Oversight Board van de internationale organisatie.

De voorzitter van de Nederlandse organisatie Willem Bröcker is benoemd tot voorzitter van de Global Oversight Board en volgt Nick Moore op die wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd op 1 juli de organisatie gaat verlaten. Bröcker combineert het voorzitterschap van de Board, het hoogste internationale orgaan binnen PricewaterhouseCoopers, met het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers in Nederland. Het betreft een tijdelijke benoeming. De nieuwe Board die volgens plan in het najaar aantreed, kiest uit zijn midden een nieuwe voorzitter aan wie Bröcker vervolgens het voorzitterschap overdraagt.

De CEO van de internationale organisatie Jim Schiro geeft sinds de fusie tussen Coopers & Lybrand en Price Waterhouse op 1 juli 1998 leiding aan het Global Leadership Team. Onder zijn leiding is niet alleen internationaal het integratieproces snel en succesvol voltooid, maar is door de herstructurering van de organisatie en met het aantreden van een nieuw Global Leadership Team een stevige basis voor de toekomst gelegd. Schiro vond het daarom nu een natuurlijk moment om de leiding over te dragen. Naar verwachting wordt eind dit jaar zijn opvolger benoemd