Politie Amsterdam-Amstelland

Verkeerscontrole Cruquiuskade
14-5-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft politiepersoneel van het vierde district een verkeerscontrole gehouden, in samenwerking met de Douane, Motorrijtuigenbelasting, Koninklijke Marechaussee en de Rijksdienst Verkeersinspectie. In totaal werden 483 bonnen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Voor hardrijden werden de meeste bekeuringen uitgedeeld, 372 keer werden overtreders geverbaliseerd. De hoogst genoteerde score was 102 kilometer per uur, daar waar maximaal 50 was toegestaan. Acht automobilisten bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en kregen een boete voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast werden onder andere bonnen uitgeschreven voor het rijden zonder gordel (32 keer), niet tonen rijbewijs (16 keer) en defecte verlichting.
Berover gearresteerd
14-5-2001. Zondagavond arresteerde de politie op de Nieuwendijk een 32-jarige man die kort daarvoor een tas met daarin een portemonnee en een mobiele telefoon van een 37-jarige vrouw had gestolen. Het slachtoffer belde na de diefstal haar eigen nummer. De berover nam op en vertelde de vrouw dat ze haar spullen bij de Westerkerk kon terug krijgen. Voordat de vrouw naar de Westerkerk fietste alarmeerde zij de politie. Die rekende de man vervolgens in. De mobiele telefoon is terug naar de eigenares. Haar portemonnee wordt nog vermist.



Snelheidsovertreders op de bon
14-5-2001. Zondagmorgen zette de politie een Duitse automobilist op de bon. De man reed op de Nieuwe Leeuwarderweg met een snelheid van 125 kilometer per uur, terwijl 70 is toegestaan. Na overleg met de officier van justitie werd de snelheidsovertreders direct een boete van 740 gulden opgelegd. Na betaling kon de man met een aangepaste snelheid zijn weg vervolgen.



Overvaller gearresteerd
14-5-2001. Zaterdagmiddag arresteerde de politie een 20-jarige man die kort daarvoor een supermarkt aan de Ceintuurbaan had overvallen. De verdachte bedreigde hier een personeelslid met een broodmes en eiste geld. Nadat het slachtoffer geld had afgegeven ging de overvaller ervandoor. Een gealarmeerde politieagent op de motor was snel ter plaatste en wist de verdachte op de Stadhouderskade aan te houden. De overvaller is ingesloten aan een politiebureau. Het gebruikte mes en de buit zijn door de politie in beslag genomen.



Café overvallen
14-5-2001. Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een café aan de Eerste van Swindenstraat overvallen. Ze maakten een nog onbekend geldbedrag buit. Het duo bedreigde enkele personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overvallers geld uit een kassa hadden weggenomen,gingen ze er vandoor.



Arrestaties na liquidatie
14-5-2001. Naar aanleiding van een liquidatie bij de Gedempte Insteekhaven, die op 7 april 2001 het leven kostte van een 29-jarige man, heeft de politie het afgelopen weekend twee mannen gearresteerd. Het gaat om een 24-jarige en een 27-jarige man uit Amsterdam. De achtergrond van de liquidatie speelt zich af in de drugsscene. In verband met het onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.