Gemeente Amsterdam

|

1e Amsterdamse milieu- en natuurprijzen uitgereikt



Zie ook

Juryrapport

- PDF bestand

- Word bestand

Acrobat reader
downloaden
Dit hebt u nodig om documenten in PDF te lezen


1e Amsterdamse milieu- en natuurprijzen uitgereikt

Gouden blad (ontwerp: Wiep Valentijn) In het afgelopen weekend hebben wethouder voor Milieu, Ruud Grondel, en raadslid Auke Bijlsma namens de gemeente voor de 1e keer de Amsterdamse Natuurprijs en de Amsterdamse Milieuprijs uitgereikt.

De Natuurprijs is bedoeld voor vrijwilligers die zich inspannen voor de natuur in Amsterdam. De 5 genomineerden uit een groep van ruim 50 aanmeldingen varieerden van de Werkgroep Gierzwaluw tot de bomenspecialist van Amsterdam en Nederland, dhr. Couenberg.

Uiteindelijk heeft de Werkgroep "De Oeverlanden Blijven" met Chris Artnzen de Natuurprijs gewonnen. De prijs bestaat uit het Gouden Blad, een gouden speld in de vorm van een blad.

De Milieuprijs is bedoeld voor een project of idee dat goed is voor het milieu en toepasbaar op grotere schaal. Hiervoor waren ongeveer 20 kandidaten gemeld, waarvan de jury er 3 had uitgekozen.

Uiteindelijk viel de keuze van de jury op het project van ontwerper Alois Ruitenbeek die een milieuvriendelijke manier voor het renoveren van oude woningen heeft ontworpen en uitgevoerd.

Samen met de genomineerde Ecokids Oud-West en André Guit (de man van de fiets) wordt Alois Ruitenbeek door de gemeente voorgedragen als kandidaat voor de Nationale Toekomstprijs die dit najaar zal worden uitgereikt. Bij de uitreiking van de prijzen hadden vele groengroepen van de stad een tentoonstelling samengesteld met reportages, foto's, tekst en uitleg van hun aktiviteiten. Iedereen kon zo van elkaars kennis en ervaringen leren.

Het ligt in de bedoeling van de gemeente om elk jaar zo'n Groendag met prijsuitreiking te organiseren. Dit was een 1e keer bij wijze van proef, suggesties voor de organisatie voor volgende jaren zijn welkom.

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-05-2001