Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-05-2001 Persberichten districten Sittard en Maastricht Maandag 14 mei 2001

Maastricht; Aanrijding met letsel

Op zondagavond, omstreeks 18.15 uur vond er in de Frankenstraat een aanrijding plaats tussen een fietster en een snorfiets. Hierbij raakten twee personen gewond.

Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de fietster, een 22 jarige inwoonster van Maastricht, waarschijnlijk vanaf het trottoir de rijbaan is opgereden. Hierbij overzag zijn een bromfiets met twee personen, komende uit de richting van de A2. De snorfiets raakte de fiets in de flank waarna de drie betrokkenen ten val kwamen. De 22 jarige vrouw liep hierbij hoofdletsel op. De bestuurder van de snorfiets, een 20 jarige inwoner van Maastricht, raakte ook aan zijn hoofd gewond. Beiden werden naar het AZM overgebracht. De 15 jarige duopassagiere van de snorfiets liep geen letsel op.

De snorfiets werd voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Maastricht; Aanhouding ter zake vernieling

Op maandagochtend, omstreeks 4.30 uur, werd vanwege vernielingen politieassistentie gevraagd op de Judeaweg in Maastricht. Ter plaatse bleek dat de voordeur van een woning vernield was. Ook werd een dronken en schreeuwende man aangetroffen. De verdachte, een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd ter zake vernieling aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Hij werd overgebracht naar het hoofdbureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.

Limbricht; Aanhouding ter zake opiumwet

Op maandagochtend, omstreeks 1.45 uur, zag een patrouille een bromfietser zonder helm over de Ringweg rijden. De man, een 23 jarige inwoner van Limbricht, gedroeg zich tijdens de controle onrustig. Hierop werd een onderzoek aan de kleding ingesteld. Hierbij werd 2,5 gram speed aangetroffen. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. De verdovende middelen werden in beslag genomen.

Geleen; Inbraak in kantine

Maandagochtend bleek dat was ingebroken in de kantine van een sportvereniging gelegen aan de Raadskuilderweg in Geleen. Men verschafte zich de toegang middels het forceren van een luik. Gestolen werden een doos chips, een krat donkerbier, vier dozen met flesjes frisdrank , 48 blikjes icetea en snoepgoed.

Tevens verdween kleingeld.

Geleen; Inbraak in bouwkeet

In het weekend werd ingebroken in in aanbouwzijnde woningen op een bouwterrein gelegen aan de Asselen Kuil in Geleen. Gestolen werden een rolsteiger, een kabelhaspel met 50 meter snoer en een bankschroef. Men verkreeg toegang tot het bouwterrein na het forceren van het hekwerk.