Gemeente Vlieland

Ingekomen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende aanvragen bouwvergunning zijn ingekomen:

- P. Petersen, ten behoeve van het wijzigen van de voor en achtergevel van een woning op het perceel Molenglop 4 (ingekomen 27 april 2001);
- SRV, ten behoeve van het plaatsen van een ondergrondse reinwaterkelder op het perceel Kampweg 1 (ingekomen 2 mei 2001);
- Gemeente Vlieland, ten behoeve van het vernieuwen van de voorgevel op de percelen Vorkduin 16, 18 en 20 (ingekomen 7 mei 2001). Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat de volgende meldingen tot bouwvoornemen zijn ingekomen:

- P.O. Severein, ten behoeve van het plaatsen van een berging op het perceel Middenweg 25 (ingekomen 8 mei 2001);

- R.A. Lanting, ten behoeve van het plaatsen van een zonwering aan de achterzijde van een wo-ning op het perceel Vorkduin 7 (ingekomen 9 mei 2001).
Nadere informatie over deze aanvragen kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis.

Vergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij, met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, een bouwvergunning hebben verleend aan:

- J.A.M. van Heerde, ten behoeve van het oprichten van een garage op het perceel Lutinelaan 36.
Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemd besluit binnen zes weken na de datum van deze publicatie bij burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.

Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maken op grond van artikel 19a, lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3.11 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een vrijstelling van het bestemmingsplan "Buitengebied" te verlenen aan de Stichting Recreatiebelangen Vlieland voor het aanpassen en vergroten van het centrumgebouw ("de Bolder"). Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan omdat de maximum te bebouwen oppervlakte wordt overschreden.
Medewerking aan het bouwplan is slechts mogelijk nadat een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO is verleend. De aanvraag en overige stukken liggen met ingang van 14 mei tot en met 11 juni 2001 voor een ieder in het gemeentehuis ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ordening. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn zienswijze tegen het plan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland.
Informatie over de procedure kunt u verkrijgen bij mevr. B.Verheij, tel. 0562-452719