Politiebericht Friesland: Friesland 14-05-2001 politieberichten van 14/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Veenwouden: vernielingen
Van zaterdag op zondag tussen 03.00 en 04.00 uur werden in de Juliustraat en de Sportlaan een aantal vernielingen gepleegd. Zo werd op de Juliusstraat een brievenbus van de PTT vernield en in brand gestoken, waardoor mogelijk poststukken verloren zijn gegaan. Tevens moest een verwijzingsbord het ontgelden en werden 11 putdeksels van de riolering verwijderd. Ook twee lantaarnpalen van de openbare straatverlichting werden omgetrokken en vernield. De stroomdraden kwamen hierdoor `bloot` te liggen. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Kollumerpomp: aanhouding auto-inbrekers
Maandag omstreeks 00.05 uur kwam er een melding binnen dat bij een boerderij aan de Gruytsweg waarschijnlijk een inbraak werd gepleegd. Door getuigen werd gezien dat 3 mannen rondom de boerderij liepen en met zaklantaarns naar binnen schenen. De bewoners van de boerderij waren op dat moment niet thuis. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, reden de mannen weg in een personenauto. De drie mannen, te weten 25, 19 en 23 jaar, allen uit Chisnau (Moldavie) werden aangehouden. De personenauto, een witte Opel Corsa, was voorzien van een Belgisch kenteken en stond als gestolen te boek. Waar de auto was gestolen, is nog niet duidelijk. Bij de boerderij werd een auto aangetroffen, waarvan de ruit was vernield en de autoradio was eruit gehaald. Deze autoradio werd in de auto van de verdachten aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Drachten: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tjonger. Het rechter portierraam werd vernield. Uit de auto werd een radardetector weggenomen en de carkit werd vernield. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken en zijn er vernielingen aangericht bij Oldenburger BV aan de Newtonweg. Een ruit werd vernield. In de kantoorruimtes werden vernielingen aangericht (computers werden kapotgeslagen) Een kluis, een hogedrukreiniger en gereedschap werd weggenomen. Door de bewindvoerder, een 49-jarige inwoner van Sneek, werd aangifte gedaan.

Sumar: aanrijding licht gewonde
Maandag omstreeks 07.50 uur reed een bestuurder van een personenauto over het parkeerterrein bij de Rendac en wilde hij vanaf dit terrein de Damsingel oprijden. De bestuurder, een 17-jarige inwoner van Den Dolder, zag daarbij een bromfietser over het hoofd. De bromfietser, een 55-jarige inwoner van Drachten, botste tegen de auto. De bestuurder van de auto raakte daarna in paniek en in plaats van op de rem te trappen, trapte hij op het gas en kwam vervolgens tegen de gevel van Rendac tot stilstand. Beide bestuurders raakten licht gewond en werden door een huisarts behandeld. De autobestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. (kon ook niet gezien zijn leeftijd). Bovendien bleek dat hij de auto had gestolen in Smilde. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Bureau Voorlichting en PR: 058 - 880 8272