Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-05-2001 Mediaberichten 14 mei (14.30 uur)

ROERMOND Doorrijder gezocht

Roermond De politie van de basiseenheid Swalmen is een onderzoek gestart naar de veroorzaker van een aanrijding met doorrijding, waarbij een 46-jarige fietser, inwoner van Roermond ernstig letsel opliep. Het onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat de aanrijding omstreeks 21.15 uur donderdagavond 3 mei plaatsvond op de Mercuriusstraat ter hoogte van perceel nummer 9. Het slachtoffer werd die avond van achteren aangereden door een motorvoertuig en kwam als gevolg hiervan ten val met zijn hoofd op het trottoir. De veroorzaker reed door zonder zijn identiteit bekend te maken en liet zijn slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Deze heeft minstens vijf minuten bewusteloos gelegen, waarna hij bijkwam en niemand meer aantrof. De politie verzoekt getuigen van deze aanrijding contact op te nemen met de basiseenheid Swalmen op nummer 0900 88 44. De fietser maakt het inmiddels naar omstandigheden redelijk goed.

ROERMOND Brandstichting

Roermond Een 16-jarige jongen veroorzaakte zondagmiddag omstreeks 16.10 uur brand door thuis te experimenteren met wasbenzine, die hij aanstak in een asbak. De steekvlam die hierbij ontstond, bracht de jongen in paniek, maar hij wist de asbak uit het raam te gooien. Daar belandde deze in de coniferenhaag, die vlam vatten. Een attente buurtbewoner zag e.e.a gebeuren en wist met een tuinslang de brand te blussen. Naast een twaalftal coniferen werd ook een tuinset van de buren door de brand aangetast.

ROERMOND Zonder rijbewijs

Roermond - De politie van Roermond heeft zondag drie inwoners van die plaats bekeurd voor rijden zonder geldig rijbewijs. tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Zondag middag controleerden agenten om 15.35 uur op de Peregrinus Vogelsstraat een 32-jarige automobilist, waarbij bleek dat deze in sedert november 1996 niet meer verzekerde wagen reed. Ook bleek de APK te zijn verlopen. De bestuurder was in het bezit van een sinds maart 1999 verlopen rijbewijs. Zondagavond zag een politiepratrouille op de St.Plechelmusstraat de hen bekende 41-jarige inwoner van Roermond in een auto rijden. Omdat de man geen rijbewijs heeft werd hij staande gehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Nog diezelfde avond werd de man op het Karel Doormanplein opnieuw aangetroffen als bestuurder van een auto. Omdat de man op dat moment niet kon worden staande gehouden werd hij thuis bezocht, waar hem een twee proces-verbaal werd aangezegd. Omdat de auto waarin hij reed niet op zijn naam staat is die niet in beslag genomen.