STICHTING HOUT EN MEUBEL

SH&M op weg naar ISO certificering

Persbericht

Woerden, 14 mei 2001

SH&M op weg naar ISO certificaat

Met het uitvoeren van een zogenaamde '0-meting' naar de kwaliteitszorg, heeft Stichting Hout en Meubel (SH&M) onlangs de formele start gemaakt in het traject naar certificering van het bedrijf onder de norm ISO 9001:2000.

SH&M is het kenniscentrum en opleidingsorgaan voor de houthandel, de timmer- en meubelindustrie. De kerntaken van de organisatie richten zich op kwaliteitsbewaking van het beroepsonderwijs en het verzorgen van een breed cursuspakket voor deze sectoren. Om haar taken goed uit te kunnen voeren, werkt SH&M voortdurend aan het professionaliseren van de eigen organisatie. Een volgende stap in deze ontwikkeling is onlangs gezet met de start van een traject dat SH&M eind 2002 het certificaat ISO 9001:2000 moet opleveren. De organisatie wordt hierin begeleid door Bureau Veritas.

Ervaring met de ISO-norm heeft SH&M overigens al opgedaan bij haar exameninstelling SH&M Externe Legitimering. Mede door het gehanteerde kwaliteitssysteem, kreeg de exameninstelling van de onderwijsinspectie eerder dit jaar een zeer goede beoordeling. Gestimuleerd door deze opsteker gaat de exameninstelling nog dit jaar op voor het certificaat ISO 9002.

Certificering alleen, is voor SH&M nooit het doel geweest. Met de certificering wil de organisatie benadrukken dat het haar ernst is met de voortdurende verbetering van de eigen kwaliteit. En omdat SH&M werkt aan haar positie van 'partner in scholing', worden de relaties in het bedrijfsleven en onderwijsveld nog nadrukkelijker uitgenodigd suggesties te doen voor kwaliteitszorg.

Einde bericht

Noot voor de redactie,