Persbericht 14 mei 2001:

Sensationeel goedkoop bellen via 1649!

Door simpelweg "1649" te toetsen voor ieder telefoonnummer, kan heel Nederland vanaf nu profiteren van de lage tarieven van dit gelijknamige bedrijf. Sterker nog, als kennismakingsaanbod zijn de eerste gesprekken via 1649 zelfs geheel gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

1649 onderscheidt zich door de bijzonder lage tarieven en de tariefmelding voor ieder gesprek. Deze tariefmelding is uniek voor Nederland. Nergens anders hoort men, geheel kostenloos overigens, vooraf de prijs van het gesprek.

In vergelijking tot de concurrentie zijn de tarieven laag. 1649 kan deze prijsstrategie voeren door de overheadkosten beperkt te houden. Zo zal 1649 zich niet bedienen van kostenverslindende mediacampagnes; deze besparingen komen direkt ten goede aan de tarieven. Om toch de consument te kunnen bereiken, richt 1649 zich met name op het internet. Via http://www.bel1649.nl kan iedereen zich op de hoogte stellen van alle akties, informatie en aktuele tarieven.

Mede-oprichter Jochem van 't Hof: "Zodra wij de mogelijkheid kregen een Carrier Selectiecode te bemachtigen, aarzelden we geen moment. Op dit moment wordt de telecommarkt gedomineerd door reuzen als KPN en Tele2. Wij zijn een klein bedrijf en beschikken helaas niet over de middelen voor peperdure reklamecampagnes. We kunnen alleen door onze tarieven van ons laten spreken. Gelukkig kunnen we tegenwoordig via internet ook een hoop mensen bereiken. Daarnaast hopen we door mond-op-mond reklame en veel gratis-akties klanten voor ons te winnen."

Als kennismakingsaanbod zijn de eerste 30 minuten telefoneren via 1649 gratis. Dit geldt voor gesprekken binnen Nederland en diverse internationale bestemmingen. Wanneer men zich daarna aanmeldt via een eenvoudige telefonische procedure, kan men nog eens 30 minuten gratis bellen. Tijdens de kennismakingsaanbieding, hoort men de melding: "U belt gratis". Wanneer de gratis belminuten zijn opgemaakt, belt u tegen de reguliere 1649-tarieven. Via bank, giro of credit-card worden de uiteindelijke gesprekskosten maandelijks afgerekend.

http://www.bel1649.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark van Tijn (press@bel1649.nl of 0800-0231707). Deze contactinformatie is NIET bestemd voor publicatie.