Microsoft lanceert duizenden gratis Web Services voor Microsoft Office

Integratie van Web Services demonstreert de .NET-functionaliteit in Office XP

Schiphol-Rijk, 14 mei 2001 - Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd waar gebruikers duizenden uitbreidingen voor Office kunnen downloaden. De website - 'Tools on the Web' - biedt Microsoft Office-gebruikers ruim 120.000 clip-art illustraties en foto's, ruim 1.000 voorbeelddocumenten, uitgebreide informatie over training en ondersteuning, alsmede ruim 20 eServices van partners zoals Office Depot, Keen.com en Stamps.com. De 'Tools on the Web'-site is geïntegreerd met Office XP, zodat gebruikers de site direct vanuit de hoofdwerkbalk van Office XP-applicaties kunnen benaderen. De site is een nieuwe stap in de realisatie van Microsoft's streven naar het leveren van software als een service.

"Door Web Services te leveren die de waarde van Office-applicaties vergroten, draagt de 'Tools on the Web'-site bij aan onze .NET-strategie," zegt Steven Sinofsky, senior vice president Microsoft Office. "Deze services bieden klanten een brede reeks aan opties waarmee zij Office kunnen uitbreiden en hun productiviteit kunnen optimaliseren."

'Tools on the Web' is zo ontworpen dat bezoekers snel en gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Ze vinden daar eServices die integreren met Office, beeldmateriaal in de Design Gallery, voorbeelddocumenten in de Template Gallery en ondersteuning via het Assistance Center. Via de Office Update-sectie van de site krijgen de Office-gebruikers tevens toegang tot productupdates.

'Tools on the Web' biedt onder andere het volgende:


· Design Gallery - De Design Gallery helpt gebruikers hun Office-documenten te verfraaien met ruim 120.000 gratis clip-art afbeeldingen, geluiden, foto's en videoclips, waaronder achtergronden, omlijstingen en web-elementen. Office-gebruikers kunnen tevens zoeken op media- of bibliotheeksoort, bestandsgrootte of creatiedatum.
· Template Gallery - De Template Gallery helpt gebruikers snel nieuwe Office-documenten te creëren, door middel van ruim 1.000 professioneel ontworpen voorbeelddocumenten in verschillende formaten. Hieronder bevinden zich kalenders, CV's, offertes, financiële documenten en dankbrieven. De voorbeelddocumenten worden geleverd door vooraanstaande content-leveranciers voor specifieke categorieën, waaronder personeelsbeleid en management, juridische zaken, marketing, financiële zaken, zakelijke formulieren, huisstijlen en CV's.
· Assistance Center - Het Assistance Center bevat honderden artikelen en tips die gebruikers helpen bij het creëren van presentaties, webpagina's en websites, het werken met documenten en afbeeldingen en het werken met e-mail en teamapplicaties. Naast hulp bij veel voorkomende taken, kunnen klanten hier ook terecht voor antwoorden op specifieke vragen, tijdsbesparende tips en ideeën voor het werken met Office XP.
· eServices - eServices helpen mensen met het verhogen van de productiviteit en het effectiever werken door middel van toegang tot training- en referentiemateriaal, het bestellen van kantoorbenodigdheden, computers en software, vertaaldiensten, diensten voor online privacy en beveiliging, communicatiediensten, en datamanagement- en marketingdiensten van vooraanstaande partners zoals Office Depot, Encarta, Expedia, CDW en Stamps.com.
Wanneer Office XP op de markt komt, op 1 juni 2001, zal via het Download Center van de 'Tools on the Web'-site ook een reeks Infolabels (Smart Tags) beschikbaar zijn. Door op een icoon te klikken geven deze Infolabels gebruikers gemakkelijk toegang tot specifieke informatie op het web. Meer informatie hierover zal op 1 juni bekend worden gemaakt. Het is de bedoeling dat Microsoft in de nabije toekomst een op het Nederlandse taalgebied toegespitste versie zal lanceren.

Office XP
Office XP biedt intelligentere functies voor individuen, teams en organisaties. Office XP zorgt voor hogere productiviteit door gebruikers te helpen optimaal gebruik te maken van de voordelen van Office, met tools waar zij op kunnen vertrouwen. Met behulp van Office XP kunnen mensen gemakkelijker met elkaar samenwerken, dankzij een geheel nieuwe manier om samen met anderen aan documenten te werken en met behulp van SharePoint Team Services, waarmee projecten en activiteiten via het web beheerd kunnen worden. Office XP vormt tevens een uitgebreid platform voor het creëren van zakelijke oplossingen, biedt verbeterde beveiliging en verschaft organisaties de tools die zij nodig hebben om Office uit te rollen en te beheren. Meer informatie over Office XP is te vinden op http://office.microsoft.com/

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.