Ministerie van Middenstand en Landbouw België

14/05/2001

PERSBERICHT

BROCHURE : 33 POULTRYNOMICS
HANDLEIDING PC-PROGRAMMA RENDABILITEITSBEREKENING VOOR VLEESKUIKENS- EN LEGHENNENBEDRIJVEN

Ir. N. Vettenburg en A. Tylleman, DG 6 - Dienst Ontwikkeling Dierlijke productie, hebben in samenwerking met de Provinciale Dienst voor Land- en Tuinbouw van de provincie Antwerpen een informaticaprogramma voor een Windows omgeving geschreven bestemd voor de professionele kippenhouderij en bedoeld voor de berekening van de rendabiliteit van het bedrijf.

Het programma bevat drie modules, een module met de handleiding en twee modules, elk betreffende een specifieke productievorm, namelijk "Vleeskuikens" en "Leghennen".

Na keuze van de taal (Nederlands of Frans), de munt waarin zal gewerkt worden (BEF of euro) en de productievorm wordt de gebruiker gevraagd een aantal kengetallen van het bedrijf in te vullen.

De meest relevante resultaten worden per productieronde en per jaar berekend en op het scherm geplaatst. Het is ook mogelijk het berekende resultaat en de ingevulde kengetallen uit te printen.

Het informaticaprogramma en de bijbehorende handleiding onder brochurevorm zijn gratis verkrijgbaar op het volgend adres, faxnummer en e-mail adres :

Ministerie van Middenstand en Landbouw
Dienst Ontwikkeling Dierlijke productie
ir. N. Vettenburg
Helbeekplein 9, 3de verdieping
B-3500 HASSELT
Fax 011/26 39 53
E-mail : Norbert.Vettenburg@cmlag.fgov.be