PERSBERICHT - 14 APRIL 2001

Uitnodiging Persreis naar Noordoost-Hongarije

Wij nodigen u of één van uw journalisten uit voor een studytour naar Hongarije.

De bedoeling van deze reis is de nog onbekende gebieden in Noord-Oost Hongarije, die gelegen zijn in de nabijheid van de Slowaakse grens, te laten zien. Hier vinden toeristen en andere bezoekers van ons land, nog ongerepte natuur. Ook in cultureel opzicht is het een heel interessant gebied, met historisch belangrijke oude steden, dorpjes, vestingen en kastelen.

De route gaat door een keten van middelhoge gebergten van Mátra, Bükk, een Nationaal Park en de streek Zemplén, met schitterende gebieden, waar degenen die van de vrije natuur houden, alles kunnen vinden: natuur, rust, wandel- en fietsroutes maar ook gastvrije mensen in oude kleine dorpjes, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan.

Wij zouden het op hoge prijs stellen en het tot een eer rekenen indien u onze uitnodiging zoudt willen aanvaarden en ons daarmee in de gelegenheid zoudt stellen u deze verborgen schoonheden van Hongarije te laten aanschouwen en beleven.

Deadline voor aanmelding: 23 april

Wij danken u bij voorbaat voor uw belangstelling (naar wij hopen deelname) en zien uw antwoord op deze uitnodiging met belangstelling tegemoet.

Hongaars Verkeersbureau
Maria de Haas-Vermes
directeur

Tel: 070-3852959
Fax: 070-3272833
e-mail: honginfo@euronet.nl

Programma

Langs burchten, kastelen en ongerepte natuur in Hongarije

Dag 1, maandag 14 mei

10.10 u. Vertrek van Schiphol
12.20 u. Aankomst in Budapest
Vandaar vetrek naar Matra-gebergte.
Onderweg bezoek aan het Orczy kasteel in Gyöngyös en het Karolyi kasteel in Parádsasvár.
Diner en overnachting in de barokke wijnstad Eger (bekend door de rode wijn Stierenbloed).

Dag 2, dinsdag 15 mei

Rondwandeling in Eger, o.a. bezoek van de vesting.

Doorreis via Bükk-gebergte naar Lillafüred (kasteel Palota). Dit, tot hotel getransformeerde kasteel ligt aan een meertje in een prachtig bosgebied. Wandeling aldaar, gevolgd door de bezichtiging van de burcht Diósgyor bij Miskolc.

Overnachting in Miskolc

Dag 3, woensdag 16 mei

Kennismaking met het Zemplén-gebergte, het meest onbekend gebied, waar u nog ongerepte natuur en oeroude kleine dorpjes vindt.

Bezoek van de vestingen in Szerencs en Boldogko.

Overnachting in het kleine unieke dorpje Hence.

Dag 4, donderdag 17 mei

Rondrit in een schitterend natuurgebied in het Zemplén-gebergte. Vesting Füzér.

In Hollóháza is een sierporceleinfabriek van internationale bekendheid.

Bezoek van het authentieke dorp Komlóska gelegen in het bosgebied van een dal. Gevolgd door de kennismaking met de stad Sárospatak (vesting). Daarna bezoek aan Tokaj, het bekendste wijngebied van Hongarije, bakermat van de wereld-beroemde Tokajer wijnen

Dag 5, vrijdag 18 mei

Terugreis naar Budapest langs het Tisza meer (na het Balatonmeer het bekendste vakantiegebied) met beschermde natuurgebieden en beschermd vogelreservaat.

Vetrek vanuit Budapest om 17.25 u.

Aankomst op Schiphol tegen 19.20 u.