*** PERSBERICHT ***

Komend weekend Landelijke Fietsdag en Moederdag bij de Maeslantkering.

Hoek van Holland, 9 mei 2001.
Op Landelijke Fietsdag, zijn alle fietsers welkom om even af te stappen bij het Keringhuis om daar een rondleiding bij de Maeslantkering te volgen of de film "The Quest", over het project Hollandsche IJssel te zien.

Op 14 mei, Moederdag, heeft informatiecentrum het Keringhuis speciaal voor alle moeders een puzzeltocht met allerlei vragen over de stormvloedkering klaarliggen.Verder kan men films bekijken over de bouw en werking van de kering en zijn er drie keer per dag rondleidingen waarbij je ook op het terrein van de stormvloedkering komt voor slechts fl 5,-- per persoon.

Op zaterdag, zondag en feestdagen is het Keringhuis geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Margit Dokter, communicatiemedewerkster telefoon: 0174-511222/ fax: 0174-540324 / e-mail: keringhuis@podium.nl

De Maeslantkering bij Hoek van Holland is het imposante sluitstuk van de Deltawerken. Deze stormvloedkering brengt Zuid-Holland definitief in veiligheid door in één keer de 360 meter brede Waterweg af te sluiten. In informatiecentrum het Keringhuis kunnen bezoekers aan de hand van bewegende maquettes, films en computeranimaties zelf het hoe en waarom van de stormvloedkering ontdekken.

het Keringhuis, informatiecentrum Maeslantkering
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
tel: 0174-511222
keringhuis@podium.nl