PERSBERICHT

Autotron met twintig equipes aan de start van 49e Historic Tulpenrallye
Rally-karavaan doet verschillende keren Rosmalen aan

ROSMALEN - Autotron treedt ook dit jaar weer op als hoofdsponsor van de International Historic Tulpenrallye, het historische evenement dat dit jaar voor de 49e keer georganiseerd wordt door de Stichting Evenementen AMAC. Maandag 14 mei zal Autotron met maar liefst twintig oldtimers aan de start in Noordwijk verschijnen. De deelname van dit grote aantal klassieke automobielen wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Automotive Lighting en Coventry Cars.

Voor liefhebbers van de vaak unieke en spectaculaire voertuigen die deelnemen aan de rally zijn er dit jaar diverse mogelijkheden om van dichtbij de sfeer van het evenement te proeven. De tweehonderd deelnemende equipes zullen namelijk verschillende keren de Autotron-locatie aandoen. Bovendien zijn de auto's van de Autotron-teams na afloop van de rally te bewonderen op Autotron.

Voor de deelnemers wordt op zaterdag 17 maart op Autotron een instructiedag gehouden. Hierbij krijgen de aspirant-deelnemers in de ochtend een theoretische instructie over de rally, waarbij vooral aandacht zal zijn voor het reglement en de verschillende kaartlees-systemen die worden toegepast. s Middags kunnen de deelnemers hun kennis in de praktijk toepassen tijdens een trainingsrit. Op zaterdag 28 april wordt het merendeel van de tweehonderd deelnemende voertuigen onderworpen aan een technische keuring, de zogeheten conformiteits-controle, tevens op Autotron. Voor het publiek een gelegenheid om de voorbereidingen van nabij mee te maken.

Eén voertuig zal zonder enige twijfel door de strenge keuring komen: de Autotron Mercedes-Benz 300 SL Gullwing. Dit pronkjuweel uit de unieke Autotron-collectie onderging de afgelopen maanden een grondige restauratie. Bestuurder Arie de Vries, die ook in mei weer achter het stuur kruipt samen met co-driver Peter Kerkhof, is er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. "De auto is tot in het kleinste detail nagekeken en verkeerd technisch in perfecte staat. Het Autotron-Philips Rallyteam wordt naast de Gullwing gevormd door een Mercedes 300 SL Roadster, een Jaguar XK 120 en twee Jaguar MK II's. Het team komt uit in de toerklasse waarvoor ingeschreven kan worden met autos die vóór 1969 zijn gebouwd. De oldtimers van het Autotron-Coventry Cars Rallyteam komen in de vintage- en toerklasse uit. Blikvangers in het vintageteam zijn onder andere een Jaguar SS100 en een Lagonda. Deze klasse is bestemd voor autos van vóór 1946. De auto's van de Autotron-Coventry Cars teams in de toerklasse zijn voornamelijk klassieke Jaguars.

De rally zal dit jaar opnieuw grotendeels worden verreden in Frankrijk en gaat zoals reeds gememoreerd van start op maandag 14 mei, vanaf 09.00 uur, bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hier worden de deelnemers zaterdag 19 mei ook weer aan de finish verwacht. Aan de route met een totale lengte van zon 2600 kilometer is ook dit jaar wederom bijzonder veel aandacht besteed. De rally brengt de deelnemers via België naar de bergen van zowel de Vogezen als de Jura in Frankrijk. De Jura vormde in de jaren vijftig en zestig diverse malen het decor van de Tulpenrallye en is in de historische editie van 2000 voor het eerst sinds jaren opnieuw opgenomen. Tijdens de 2001-editie zullen weer originele routes van de TuIp uit de jaren vijftig worden verreden.

Vrijdag 18 mei
doet de rally-karavaan ook Duitsland aan. Deze dag zal finishen op het terrein van de fabriek van Philips Autolampen in Aken. Op zaterdag 19 mei zijn de equipes, die dan nog in de strijd zijn, te gast op Autotron voor een lunch-stop. Ook dan zijn belangstellenden weer van harte welkom.

Rosmalen, maart 2001